Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

В навечерието на 15ти...

+14
Sea_girl
Cocaine`
c0lourblind-
~|~Crazy_kid~|~
Animeniac
Shivers
Megaphy
Enery
Elune Be Praised*
LiДо4o_O
Sweetnight
CriminaL Baby.
{Bloody.Rose}
Ricchan ^^
18 posters

Страница 4 от 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

В навечерието на 15ти... - Page 4 Empty Re: В навечерието на 15ти...

Писане  Katinkka Пет 18 Сеп 2009, 17:53

Ricchan ^^ написа:
Forsaken- написа:
`†` Bloody Rose `†` написа:
Само аз ли нз къде искам да вляза!? хД
С всеки изминал ден ставам все по-объркана ..

Аз влизам там, защото... има няколко причини... едно момиче от моя клас иска да е там, Яница също се се опита.. имам една приятелка там + това като отидем 8 - ми клас ще учим азбуката и 8 - ми клас енглиша ще е лесен ии така icon_lol

Каква азбука бълнуваш в Търговска гимназия? Ще имате 13 часа на седмица език. Това е то. От 9 натам ще са по 3 май. Не си мисли, че подгответо е лека работа. Ще имате и всиииичките физики, химии, биологии, истории и географии. НО ест без ИИ, музики и труд и техника или както му викате вече. Да не говорим кви лайна те чакат от 9 клас нататък. Катинкка, помогни ми да я разубедя!

Помагамам.. помагам.
Таа Търговската на мен 1-вата година ми беше адски трудно и с 3 000 зора завърших с 4,7.
Ааа английския дето го говориш, че ще е лесно ама въобще не е така. Първата година както каза..Ricchan (не ти знам името xD) имате 13 часа. И аз бях учила англ. и си мислех "Какво толкова.. нали си го знам" е да ама не.. доста домашни се дават много думи се учат много уроци и граматика трябва да се помни бе въобще сложно е. Да не говорим, че си продължавате другите биологий и тем подобни дето на мене са ми много гадни и е сложно, защото уроците са дълги а даскалите не изпитват просто така.. те те изпитват дали нещо си учил от урока, а не дали знаеш нещо от обща култура..
Аз сега ще съм 2-ра година и като се очартава много лошо ще ми се пише xD. Ще учим Стенография, Психология; Биологопроизводните, както миналата година; Микроикономика и така нататъка разни тъпни, а всички казват, че е лесно и точно след това казват "Трябва да го знаете, ще изпитвам на сън да ви бутна да знаете правилото наизуст" е то това не е лесно според мен....
Миналата година като още започвахме 8-ми клас и аз си мислех.. "Колкоо ще ми е хубавооо"

Маа в крайна сметка твой избор.. прави каквото искаш xD. Щом имаш много желание.. Така, чее дали ще се набудаш да учиш в ТГ или ще си влезнеш другъде си е твое решение. Щом си решила давай и ще видиш как другата година по това време ще разубеждаваш някой навитак да става заек в ТГ xD

П.П. Ее как се справих.. помогнах ли? xD xD xD xD xD
Katinkka
Katinkka
Терорист

Female
Job/hobbies : Ren, Ren, Ren, Ren.
Брой мнения : 706
Дата на регистрация : 25.08.2009

Върнете се в началото Go down

Писане  Sweetnight Пет 18 Сеп 2009, 17:56

Успехче искрено ти желая. По принцип те разбирам за математиката, само дето явно не се е намерил някой достатъчно добър, за да ти обясни нещата. Като познавам повечето математици, те разбират нещата за себе си, ама не могат да ги обяснят на другите. Затова ти препоръчвам някой просто да ти обясни някои нещица с прости думички, за да ти е лесно и ще се справиш чудесно на матурата.
Sweetnight
Sweetnight

Female
Брой мнения : 96
Дата на регистрация : 11.09.2009

Писане  Cocaine` Пет 18 Сеп 2009, 17:57

Знам за стенографията... нали аз преписвах целия учебник на тетрадки със редчета... такива малки и големи забравих ги.... Абе, ще видим де ще ме искат, ако въобще ме искат някъде де icon_lol
Cocaine`
Cocaine`
Глобален Модератор

Female
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Брой мнения : 3139
Дата на регистрация : 21.04.2008

Писане  Ricchan ^^ Пет 18 Сеп 2009, 18:06

ще видиш как другата година по това време ще разубеждаваш някой навитак да става заек в ТГ xD

Това трябва да си го сложа в рамка xD Бтв, на мен пък не ми бе мн трудно 8 клас... Завърших май с 5,11 icon_lol Аз през целия си гимназиален живот толкова изкарвам, това ми беше сефтето icon_lol Но щом мързелешкия ми начин не е сполучил, за да имам над 5,50 както винаги, значи... предполагам все пак е по-трудно хД Ама аз тогава въобще не учих, не усетих га мина годината smile Като каза микроикономика и се сетих как в 9клас ме спипа с пищова... Цялата пожълтях... и имах двойка icon_lol Пичове са icon_lol

И това "от сън да те бутна, трябва да го знаеш" много го мразя =.= Днеска тая по Документо ме гледа като разстреляна и ми казва с поглед "Как така не си направила разчетната ведомност? То това е най-основното и ти не го знаеш?!" icon_lol Забавни са... Нали няма ми трябва, закво ми е. Тъъ, браво :)
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  Katinkka Пет 18 Сеп 2009, 18:14

Хах.. хареса ли ти репликата? smile

Ммм ако нямаш нищо против и ако имаш пак ще ти взема скайпа.. да си го имам, щото колекционирам скайпове icon_lol icon_lol icon_lol

Айде да не е спам ще поплямпам малко за нещо свързано с даскалото..:
Днес много се трудихме с баща ми и намерихме учебниците (най-сетне!) сега оставя само да се засиля да уча, коетоо е НВЪЗМОЖНО! Но пък си взех маняшки черепски папки.. за което се кефя само дано госпожата да земе да не ги хареса и дакаже да ида да си взема друга... ще е кофти, щото папките много ме кефят xD
Katinkka
Katinkka
Терорист

Female
Job/hobbies : Ren, Ren, Ren, Ren.
Брой мнения : 706
Дата на регистрация : 25.08.2009

Писане  c0lourblind- Съб 10 Окт 2009, 00:06

Леле, в тая тема не е писано от един месец icon_suprised

Та да се намеся и аз - заешката година е най-хубавата. Като си в девети клас буквално започваш да се чудиш кой, аджеба, те накара да влезеш там...
Аз съм в ЕГ, миналата година имах по 25 часа френски на седмица, което прави по средно 4-5 часа на ден или общо казано: около 600 нови думи на седмица, поне в началото.. Не са трудни, аз никога не съм писала думи о_О Просто се помнят.. Както казваше г-жата "да ни свикнели ръцете", да бе да icon_lol И кво? Пак изкарах добра оценка на писмения изпит в края на годината..
Граматика също не съм учила, в час се помни всичко.. И обема на материала не може да се сравнява с това, което учим по психология в момента, да речем, било то на български или на друг език. Уча три предмета на френски и е АД, буквално. Да не говорим, че всеки учител си е солидно откачен, г-жата ни по БЕЛ постоянно ни се присмива колко сме тъпи, ограничени и невежи, чак мен взе да ме избива на комплекси ии ей такива работи..
Та, Тани, в никоя гимназия не е лесно (освен в механото и сградото, евентуално, там се учат червени и черни жици - нужно ти е само да знаеш откъде да удариш бойлера, че да го накараш да тругне или пък коя тухла да сложиш отляво и коя отдясно icon_lol Ти помниш по 50 трицифрени числа и термини по икономика, ние помним вакуоли и митохондрии на френски, отделно кислород, въглерод, литий и цялата Менделеева таблица, така че е все тая къде ще ходите, да знаете, че от 9 клас нагоре навсякъде си е трудно. И има само един вариант - сядате и учите.
И на мен математика не ми върви, имам фотографска памет и помня ВСИЧКО, но ако се иска логическо мислене, няма как да стане icon_confused

Последната промяна е направена от c0lourblind- на Съб 24 Сеп 2011, 12:54; мнението е било променяно общо 1 път
c0lourblind-
c0lourblind-
Администратор

Groups I'm in : В навечерието на 15ти... - Page 4 8873675920a788425f138d487e548a78
Job/hobbies : nerd
Humor : аpathetic
Брой мнения : 2293
Дата на регистрация : 01.05.2008

http://www.pottermore.com/

Писане  Façade Чет 15 Окт 2009, 04:37

Хрис, щом ти вървят езиците, няма да ти е трудно да научаваш новите думи. Знам го от личен опит. От 6 години уча английски и никога не ми се е налагало да уча. Само от време на време понаписвам някое домашно и толкова.
Също така, върви ми историята. В 5ти клас учебник не съм отваряла, но свърших със 6, понеже ми е интересно. Ако не ти е интересно нищо няма да стане. Все 1 да се мъчиш да вкараш някоя букса в неправилиния бушон icon_lol
Тъ, да искам.. искаХ в хуманитарната в Търново, но се отказах, защото имам познати, които учат там и казаха, че нищо не е по-различно от нормлана гимназия. А и честно казано, не ми се иска да се разделя с компа icon_lol Знам много добре, че до 12 клас ще се учи само българска история но няма как. Ще я избутаме някак и после... Няяя~ ще учим за Рииим *__*
Отплеснах се icon_lol Тъ, въпроса ми беше..недей да ходиш някъде, където не се учи нещо интересно * за теб*, аотиваш само защото пишат лесни оценки, а върви там, където ти е интересно.
Това ме навежда на мисълта.. Набарах стария учебник на батко ми по история за 7ми клас и останах шокирана. Неговият учебник беше 2 пъти по-дебел от сегашния * мисля, че наще са на просвета* Тея политици само се упитват да ни затъпят, защото тъпи хора се управляват по-лесно. icon_lol
Façade
Façade
Ретард

Female
Character : Insane, Pervy ,Yaoi Lover, Dreamer
Брой мнения : 4937
Дата на регистрация : 05.02.2008

Писане  Cocaine` Чет 15 Окт 2009, 12:13

Абе езици е силно казано.. върви ми английския хД Пък и Езиковата във нашия град е най - престижното училище и аз просто мисля, че няма начин да ме приемат там. Моята фр, която в лезе там беше супер умна, завърши 7-ми клас със пълно 6, а аз се чудя как 5 да хвана, аве тъпа съм си. Ще пиша на:
1. Търговска
2. Езикова
3. Манджата
icon_lol icon_lol
Cocaine`
Cocaine`
Глобален Модератор

Female
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Брой мнения : 3139
Дата на регистрация : 21.04.2008

Писане  LiДо4o_O Чет 15 Окт 2009, 13:09

Както Зи каза - стойте си в седми клас, хора.. и не влизайте в езикови гимназии! icon_lol Те десетите класове викаха `Ох как искам и аз да съм осми клас!` и ние си мислехме `От това накъде по-зле?` ама дойде и тази учебна година, станахме девети клас и сега ревем за 3-те предмета които имахме, тъй като сега имаме 5 пъти по три.. Нови учители, нови изисквания термини на френски и така нататък, и така нататък.. Така чее където и да идете след осми клас така ще ви пре*бат, че за*никът ще ви боли цяла година!

На печелившите - честито! icon_lol
LiДо4o_O
LiДо4o_O
Терорист

Female
Job/hobbies : Livin'
Humor : dark sarcasm
Брой мнения : 1432
Дата на регистрация : 14.10.2008

http://www.citati.bg/

Писане  c0lourblind- Чет 15 Окт 2009, 17:12

Абсолютно... Когато си заек в ЕГ учиш само език, език, език, държат ви по 7-8 часа всеки ден и накрая вече изпушваш... И пак не може да се сравнява - преподава ти класната, г-жа по БЕЛ, г-жата по математика, рисуване/музика (1 път в седмицата) и физическо. Това колко прави? Грубо казано 4ма учители. В девети клас и нагоре какво, по 6 часа са всеки ден, нааааай-много по 7 два пъти в седмицата, но първо обема на материала по всеки отделен предмет е убийствено голям, второ - казах какво ще се налага да помните.. Учителите са около 15, различни хора с различни изисквания и различен подход към децата. И ви правят на луди калинки... Предметите, които се учат на език са биология, история, физика/химия в зависимост от паралелката и отделно часовете, които си имате по самия език.
Правете сметка. Ако в урока по история имате 30 непознати думи (понеже той е толкова - 5 листа урок), по химия още толкова, по биология, физика.. И то не са неща, които си идват просто така като някои думи по френски с аналогии на български, длъжни сте да знаете всичко, понеже никой няма да ви извини, че сте преуморени или не сте имали време, още повече че пък сте си легнали в 2 часа, понеже сте учили и чертали по н'якъв друг предмет.
Моментът е удобен да се оплчва, че веднага след 6-ицата по биология имам двойка, понеже бях забравила данарисувам тъпата клетка!!! Сякаш си нямам и лични проблеми, че ми е само до биология и разните му там митози, аа бла бла..
Извода е, че просто трябва да се учи. Задължени сте. Ако в 8 клас класната ви се смилява над вас, както правеше нашата, то после никой не прощава нищо, даже напротив - гледа как повече да се заяде с вас, че да ви "мотивира", в същото време ви скапва оценките и после няма да можете да влезете в сносен университет (:

Последната промяна е направена от c0lourblind- на Съб 24 Сеп 2011, 12:39; мнението е било променяно общо 1 път
c0lourblind-
c0lourblind-
Администратор

Groups I'm in : В навечерието на 15ти... - Page 4 8873675920a788425f138d487e548a78

Писане  Ricchan ^^ Пет 16 Окт 2009, 17:18

Непременно е трудно, със сигурност даже, но то какво? Просто трябва да владееш езика, да научиш новите думи в урока по биология примерно, които са, да речем 30 и да кажеш това-онова. Е, знам ли. Не съм преминала през това, че да твърдя. Но стига чуждия език да ти е станал като майчин и ако си сложиш за цел да научиш скапания урок по химия или каквото там, си готов. То нали затова е подгответо, да можете лесно да боравите с езика. Ама така де. Вече втора година нямам тези предмети, забравих какво беше... Ама не виждам защо да е много по-лесно да научиш един урок на български, отколкото на чуждия. Че то и на български е пълен с луди термини, дето химиците са извадили от дупарата си и не знаеш за кво аджеба говориш. Относително е и абсолютно индивидуално :) Нали затова е даскалото. С всяка следваща година става все по-гадно. Защото със сигурност се скапвате от зор да разказвате уроци на чужд език, но аз примерно се скапвам /макар че е силно казано/ да уча уроци, които в бъдеще няма да ми трябват и това е нещото, което ме дразни най-много в цялата работа. Не че на вас ви трябват химии и биологии, но поне научавате всяка една тънкост в чуждия език, който изучавате. Може би просто някой трябва да ме набута в езикова, за да видя какво ви е, но дотогава, няма да се плаша толкова и все пак, ще ви пожелая успех. icon_smile
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  c0lourblind- Съб 17 Окт 2009, 12:21

Така де, и да не ни се иска, задължени сме да учим.
Който иска да му е лесно - да ходи в текстила, механо, сградо, стопански техникум (кой каквото си има в града) и т'ва е hmmm
Имам приятелка, сестра 'и учи в текстила и цели 3 години девойчето си е клатило краката, да не говорим, че в практиките ходят на кафе или си готвят една на друга и после си ядат манджите :icon_bigrin:
Зубри се, други алтернативи няма. Ако не за оценки за университет, то за стипендия.
[/color]

Последната промяна е направена от c0lourblind- на Съб 24 Сеп 2011, 12:41; мнението е било променяно общо 1 път
c0lourblind-
c0lourblind-
Администратор

Писане  LiДо4o_O Пон 19 Окт 2009, 12:02

Зи, забрави да кажеш за 60-100 думи на седмица по езика, на които правите тест всяка седмица.. Пък да не казвам за тези с информатика дето са влезли и имат три вида информатики.. :no comment:

А за стипендиите.. затова са ги направили след девети клас... защото тогава почва трудното и си проличава кой заслужава тези пари.. и все пак 20 лева на месец..

Абе, както се изказах, но миналият път беше по-образно, няма накъде да бягате.. така че радвайте се, че сте в четвърти, пети клас и ви смятат за прекалено умни и не ви вдигат.. защотооо скоро няма да искате да вдигате ръка.. icon_lol
LiДо4o_O
LiДо4o_O
Терорист

Female
Job/hobbies : Livin'
Humor : dark sarcasm
Брой мнения : 1432
Дата на регистрация : 14.10.2008

http://www.citati.bg/

Писане  Nessie Пон 19 Окт 2009, 16:03

Леле... Хора, казвам ви, стреснахте ме хубаво и ми убихте мерака да влизам в езикова! Мале...
Nessie
Nessie
Терорист

Female
Humor : xDDD
Брой мнения : 568
Дата на регистрация : 13.10.2008

http://spam-heaven.forumotion.com/

Писане  Blackie. Пон 19 Окт 2009, 16:29

Тази година съм 8 клас в НПМГ, а учим като в езикова icon_lol
Програмата ни е почти същата като във 2 немска само дето имаме повече математика. Дори сме по същите учебници =D
Т.е. 18 часа немски на седмица и няколко хиляди нови думи за първия срок, а всеки месец ни бутат по съзтезания, на които ходи само едно момче от класа *35,400 бал!*, тъй като г-цита по математика грам не може да преподава, а той си знае всичко за 2-3 години напред. ;о
Blackie.
Blackie.
Зарибен

Female
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008

Писане  Nessie Сря 21 Окт 2009, 16:04

Аз просто не съм за никъде другаде освен за езиковата. Икономическата и математическата значат математика, а мене хич не ме бива в нея. -_- Ако ида в някоя друга гимназия (дървото, механото, или ТОХ-а) ще си работя като сервитьорчица сигурно... Даскалицата по изобразително ме буташе в художествената в.. Сливен? Няма значение къде е де, мене в рисуването ме бива колкото да си покрия нивото за 6 в училище и знам, че нямам голямо бъдеще с това. А вече в ЕГ си е друго. Хем ще получа свясно образование, хем и езика си ме влече и още повече, че искам да 'одя в чужбина. Думи, муми, се ще се оправя, ама първо да ме приемат... :icon_bigrin:
Nessie
Nessie
Терорист

Female
Humor : xDDD
Брой мнения : 568
Дата на регистрация : 13.10.2008

http://spam-heaven.forumotion.com/

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 4 от 4 Previous  1, 2, 3, 4

Върнете се в началото

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите