Higurashi no Naku Koro ni
+18
sunshine_star
Megaphy
Invisible
xUnfeltxLovex
Ricchan ^^
ShizNat fan
Rena-Zlat
Cocaine`
~|~Crazy_kid~|~
Façade
CriminaL Baby.
† Akumu-chan †
{Bloody.Rose}
LzpreslaV
Shivers
Drama.Queen
c0lourblind-
RealizeR
22 posters
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Higurashi no Naku Koro ni
Жанр: Мистерия, Психотрилър, Дименсия
Епизоди: 26
Година: 05.04.2006 till 27.09.2006
Сюжет: Базирано на визуална новела в същия жанр.
Село Хинамизава има популация от 2000. Тук, плачът на хигурашитата може да се чуе в късният следобед и се смята за много тъжен. Въпреки че на пръв поглед всичко изглежда весело и светло, това селище крие доста тъмна и кървава мистерия в себе си. Мистерия, която никой до сега не е успял да разреши. Необичайните убийства, случващи се в Hinamizawa на един от неговите традиционни празници, са представени от много и различни гледни точки, но навсякъде са конкретизирани с "проклятието на Ояширо". Съвпадение ли е това, или част от нещо по-голямо ?
В началото на втората част на мистерията, исторята ни праща 30 години напред. Главен герой е Rika, която трябва да промени съдбата си и да се избави от тайственото проклятие, каращо я да повтаря едно и също лято безброй пъти.
От тук нататак малко инфо от RealizeRчо :icon_bigrin:
Има 3 сезона, поне това ми беше впечатлението от инфото което намерих
Higurashi no Naku Koro ni - 05.04.2006 till 27.09.2006
Higurashi no Naku Koro ni Kai - 06.07.2007 till 18.12.2007
Higurashi no Naku Koro ni Rei - 26.12.2008 till ??.08.2009 <-- мм тука малко ще се почака(това маи беше излишно).
Лично на мен историята много ми хареса, изгледах 1ви сезон (щях да кажа на 1 дъх,но има моменти в които трябва малко да си починеш ) арта е на ниво има голямо разнооразие разказва се историята на всеки един от героите и като цяло анимето е страхотно! не е за изпускане!
*Приятно Гледане*
Последната промяна е направена от RealizeR на Пон 04 Авг 2008, 02:33; мнението е било променяно общо 3 пъти
RealizeR- Терорист
-
Job/hobbies : Anime$
Humor : 4eren po dobre ot nikakuv... :)
Брой мнения : 158
Дата на регистрация : 06.07.2008
Re: Higurashi no Naku Koro ni
Рена-чан!
Та ето и малко гифчета
Няма 2ро такова аниме направо ме разби!
Все още сам на 10ти епизод, но нямам търпение да почна 2ри сезон!
ПП: скоро излиза 3ти сезон!
Последната промяна е направена от RealizeR на Нед 04 Юли 2010, 05:20; мнението е било променяно общо 2 пъти
RealizeR- Терорист
-
аз се чудех дали да пускам тема за него, ама си помислих, че на повечето тук няма да им хареса, щото се води хорър и има много кървища
поздрав
поздрав
Мм..аз мисля,че го гледах,ама на сестра ми май не й хареса и го изтри,но съм гледала само първия еп и то на части..Сми тя го превърташе и мн мн не схванах за какво е,но мисля,че СашУ и го препоръча..Емз,ще видя пак да го дръпна,щом на вас ви е харесало,значиси го бива Само да си освободя малко спейс
Drama.Queen- Администратор
-
Job/hobbies : Annoying my man/ sex in public places
Humor : Of course I'm talking to myself! Who else can i trust?
Character : Kamen addicted~ , Noddy, horny, shorty, Isane, 100 % perv!, Yaoi obsession! Be aware ~ I bite!
Брой мнения : 4942
Дата на регистрация : 09.01.2008
Panda-chan написа:аз се чудех дали да пускам тема за него, ама си помислих, че на повечето тук няма да им хареса, щото се води хорър и има много кървища
поздрав
Oстанала си с грешно впечатление за някои хора
Иначе анимето съм го гледала и е супер :icon_bigrin:
В 1ви сезон беше изрощината 2ри малко по спокоино стана ;/ да се надяваме че 3ти сезон ще има много кървища
И ако знаете подобни анимета с много кръв клъц-млъц казваите :icon_bigrin:
И ако знаете подобни анимета с много кръв клъц-млъц казваите :icon_bigrin:
RealizeR- Терорист
-
Едно от малкото наистина култови анимета.
Вторият сезон беше повече откъм разкриване на самата мистерия около Oyashiro-sama no Tatari (Oyashiro's Curse), първият ми хареса повече, защото елементът Angst (dementia на някои места) беше невероятен ~
Попринцип не си падам по хоръри, но тук беше страхотно подобно действие
Любим мой герой: Ryuugu Rena, няма просто друго такова момиче
С края на втори сезон се изчерпа материала във визуалните новели, не съм сигурен какво ще бъде включено в третия, но се надявам да е все така добро, да се получи нещо като с Evangelion Renewal-а
Вторият сезон беше повече откъм разкриване на самата мистерия около Oyashiro-sama no Tatari (Oyashiro's Curse), първият ми хареса повече, защото елементът Angst (dementia на някои места) беше невероятен ~
Попринцип не си падам по хоръри, но тук беше страхотно подобно действие
Любим мой герой: Ryuugu Rena, няма просто друго такова момиче
С края на втори сезон се изчерпа материала във визуалните новели, не съм сигурен какво ще бъде включено в третия, но се надявам да е все така добро, да се получи нещо като с Evangelion Renewal-а
Дам 1вия сезон бе по мистериозен и с много кървища с което ми хареса повече от 2рия
А за 3ти сезон само мога да си представям
А за 3ти сезон само мога да си представям
RealizeR- Терорист
-
Ъъ..искам да попитам,нали в 4 епизод момчето уби двете момичета и после се самоуби,тогава защо после във 5 епизод всички са живи?
(Аз сега съм на 6 епизод и искам само да ми кажете каква е връзката?Доста е страничко )
(Аз сега съм на 6 епизод и искам само да ми кажете каква е връзката?Доста е страничко )
Drama.Queen- Администратор
-
Job/hobbies : Annoying my man/ sex in public places
Humor : Of course I'm talking to myself! Who else can i trust?
Character : Kamen addicted~ , Noddy, horny, shorty, Isane, 100 % perv!, Yaoi obsession! Be aware ~ I bite!
Брой мнения : 4942
Дата на регистрация : 09.01.2008
Ще разбереш накраяDrama.Queen написа:Ъъ..искам да попитам,нали в 4 епизод момчето уби двете момичета и после се самоуби,тогава защо после във 5 епизод всички са живи?
RealizeR- Терорист
-
Аз мисля че първото сезонче беше мн миличко .. и недосатъчно кърваво ..
Ама к`во разбирам аз от анимета ..
Гледам само от 7 годишна .. та по моето непрофесионално мнение си е супер ..
Чакам третото сезонче .. и искам бързо да се прибира за да изгледам второто ..
Ама к`во разбирам аз от анимета ..
Гледам само от 7 годишна .. та по моето непрофесионално мнение си е супер ..
Чакам третото сезонче .. и искам бързо да се прибира за да изгледам второто ..
Това е уникалното аниме .... имаше сцени където седя гледам и си викам ... ``Аниме гледам нали `` хахаххаа
Японците са изчанчени хора за това ги уважавам.
Тъкмо сега слушам Openinga full версията и реших да видя дали има някъде из форума тема за това аниме....
Японците са изчанчени хора за това ги уважавам.
Тъкмо сега слушам Openinga full версията и реших да видя дали има някъде из форума тема за това аниме....
† Akumu-chan †-
Брой мнения : 52
Дата на регистрация : 07.09.2008
Невероятно е! Мн ми харесва Рена-чан рулз
CriminaL Baby.- Ретард
-
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008
Ся го зяпам и мн ме радва
Façade- Ретард
-
Character : Insane, Pervy ,Yaoi Lover, Dreamer
Брой мнения : 4937
Дата на регистрация : 05.02.2008
Тва аниме не предполагах, че ще е толкова хубаво Направо ме разби.. с толкова много кръв Който не го е гледал, да го почне няма да съжалява
Последната промяна е направена от Forsaken- на Сря 28 Апр 2010, 11:24; мнението е било променяно общо 1 път
Cocaine`- Глобален Модератор
-
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Брой мнения : 3139
Дата на регистрация : 21.04.2008
аз напрайх бг субс на първите 5 мин на 1 епизод ся прая и 2 част ето линк: част 1
Rena-Zlat- Терорист
-
Job/hobbies : Photography, Guitar, Drawing
Брой мнения : 892
Дата на регистрация : 12.02.2009
Страхотно аниме Кръъв, смъърт <33 кво друго да искам. Мн е яко А Рика-чан стана моята четвърта аниме любов
Най-много мразя описания на историята, писани след като е излязло анимето. СПОЙЛИТЕ ВСИЧКО, мамка му!!! За нищо на света не четете инфото за 1 сезон било от темата тук, MAL или каквото там, още по-малко пък за 2 сезон, ако още не сте гледали и епизод от франчайза. Много по-вълнуващо е да не знаете какво става. Вие си решавайте.
Fine then, the review. Boy, where should I start.
(Ревюто е само за 1 сезон, ще ъпдейтна когато изгледам всичко останало)
История: 10/10 < ест
Историята наистина е завладяваща. Най-привлекателното в нея е, че до "арката" с Шион, грам не можете да цепнете какво става. А ако сте цепнали - еми цепнали сте го грешно, драги мои. Отговорът на въпроса "Защо става всичко това, по този усукан начин, какво се цели??" може би няма да ви удовлетвори достатъчно, тъй като в първи сезон почти нищо не се разкрива. Но последната реплика на Рика-чан поне ни дава ясна представа за всичко случило се до този момент. Бих казала: Гледайте, наслаждавайте се и внимавайте за всеки детайл. Не се знае кога ще ви се пръкне дежа вю и ще осъзнаете това-онова. Горда съм със себе си, след като някъде към "арката" на Шион почти познах цялостната идея, но дори и за вас да не е така, то мога да ви уверя, че в последния епизод ще разберете. На този етап, нека кажем, че историята просто е разделена на "арки". Всяка една от тях ни разкрива по даден фрагмент, а има и такива, които доста се допълват за да се добие цялостната картина. Ако си падате по мистериозни и объркани истории, примесени с доза хорър - това е анимето за вас. Дотук с историята, защото за нищо на света не трябва да ви се наспойли колко яка и дълбока е всъщност тя.
Арт: 8/10
Пу, даже му е много. Не ми скачайте, фенбойчета и фенгърли, но нека погледнем реално на нещата. Фактът, че анимето е култово, не трябва да ни заслепява. Артът съкс. Наистина. Кейчи имаше над 200 различни фейса и наистина бе дразнещо. Главата на Сатоко понякога бе два пъти колкото тялото й. Косата на Рена е извън всякакви физически закони. Косите на Мион и Шион по някаква причина ми напомняха вестник. Определено DEEN можеха да се постараят повече. Анимето е от година, през която е имало истински шедьоври ако ще става на въпрос на арт, и просто да кажа, че този е хубав ще бъде непростимо. Сравнете го с Kanon 2006 и вижте разликата. И двете анимета са грозни в новелите, но само KyoAni са пресъздали нещо красиво.
И все пак, дизайнът не е никак лош и е уникален по свой си начин. Колкото и да е абсурдна, косата на Рена е сладка ^^' Пък и... анимацията беше на доста добро ниво...
И отделен абзац само за това: БРУТАЛНИТЕ СЦЕНИ БЯХА ПЕРФЕКТНИ. До съвършенство! <333
ОСТ: 8/10
Нямаше нито една запомняща се мелодия из цялото аниме. Само цикади, цикади, цикади, цикади... >.> Опът обаче беше страхотен, адски подходящ за самото аниме. Ендингът също не бе лош. А сеютата се справиха добре сравнително. Единствено много се подразних на факта, че изглежда Мион и майка й са с едно и също сею. Когато говореха дна след друга, беше изключително дистърбинг, защото гласовете бяха едни и същи, по дяволите.
Герои: 10/10
Няма такъв, който да дразни, вички са уникални и не може да не харесате просто някого.
Наслада: 10/10
Как иначе. Седях си на столчето и нямах търпение да "събера" поредния фрагмент, за да сглобя историята. *Която така и не придоби цял вид в 1 сезон* Отделно изключително много харесах "арката" на Шион и просто съм си умряла от кеф. Споменах ли, че Шион е егати яката пичка? Няма да казвам повече, че ще наспойля, тъй като дори аз не очаквах тя да направи това, което направи.
Ревю с няколко думи: Въпреки големите издихания в арта и ОСТ-а, дайте му шанс. Виновниците са DEEN, които са ретардс /лично мнение/. Историята няма нищо общо с тях, тъй като е извадка от Visual Novel. Загърбете фалчетата, и ще видите колко гениално и приятно за жадните ни за мистерии и кръв души е Higurashi no naku koro ni.
Ricchan ^^- Администратор
-
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008
Много яко аниме Рена
Invisible-
Брой мнения : 46
Дата на регистрация : 02.11.2009
Higurashi no Naku Koro ni Kai: (Не чети, ако не си гледал първи сезон!!)
Този път ще бъда кратка, че просто наистина не знам отде да започна. Първото, което е, ъъъ... В сезона се отговаря на всичките ни въпроси. Задължително трябва да го изгледате, разбира се.
Историята беше на много добро ниво някъде до... абе тамън като Miyo порасна и **** :Д После... Превърна се в нещо, което просто да ти докара тикчета. Имах чувството, че гледам Спайдърмен, не. По-лошо. Супер Кидс vs The BIG bad. Наистина, за какво си говорим! Елитна групировка бе победена от група дечица и техните капанчета /при положение, че само малко преди това бе точно обратното!/, Мастермайнда /говоря кодирано/ ми изглеждаше като някой, ъъ... Злодей от анимация по комиксите на Марвел Ядосваше се и по същия начин... Нещата бяха доста зле, доста... Е, отговори ми се на въпросите, пуснах сълза-две заради любимите си героини /едната, от които никва не я показваха почти/ и тва е. Не съм доволна, защото това просто не бе същото Хигураши. Already Kai бе доста по-различно, но към средата па хептен.
Човек, който ме подкрепя: СПОЙЛЪРИ!!!
Артът е на доста по-добро ниво от предния сезон и съм доволна. Но стигнеше ли се до шейдинг, и особено екшън сцени, едва не съм се сгърчила от смях на това колко зле бяха анимирани. I HATE STUDIO DEEN! 8/10
OST: Опът беше страхотен, ендингът пак не ми хареса, цикадите не бяха така досадни, имаше хубави мелодии, + Юи Хорие се присъедини към сеютата. Отделно си имам и Кобаяши Юуу, макар и в мъжка роля. 9/10
Героите по принцип са все същите, като изключим, че по някаква причина, особено във втората част, почнаха да ми напомнят римейка на 4КИДС на Ю-Ги-О!, като почнеха да дрънкат за приятелството. Сириъсли. Но другите герои се развиха в положителен аспект, особено се привързах към Miyo... <3 Която... бе опорочена доста зле към края, но да не спойля. Държеше се... глупаво. А Шион никаква я нямаше почти. Където я имаше, или ме сцепваше, или ме разплакваше. Само заради тях двете и Omochikaeri!! xDD давам 9/10
Насладата ми бе на пълния връх до средата, особено по време на първата арка и тази на Miyo. Но превръщането в пълно детско ми дойде в повече. А и като "спасяваха" Сатоко 3 епизода, едвам не заспах. 9/10
Епа длъжни сте да го гледате, ако сте гледали първи сезон хД Вече е друг въпрос доколко ще ви хареса.
I'll be back when I watch Rei :D
Този път ще бъда кратка, че просто наистина не знам отде да започна. Първото, което е, ъъъ... В сезона се отговаря на всичките ни въпроси. Задължително трябва да го изгледате, разбира се.
Историята беше на много добро ниво някъде до... абе тамън като Miyo порасна и **** :Д После... Превърна се в нещо, което просто да ти докара тикчета. Имах чувството, че гледам Спайдърмен, не. По-лошо. Супер Кидс vs The BIG bad. Наистина, за какво си говорим! Елитна групировка бе победена от група дечица и техните капанчета /при положение, че само малко преди това бе точно обратното!/, Мастермайнда /говоря кодирано/ ми изглеждаше като някой, ъъ... Злодей от анимация по комиксите на Марвел Ядосваше се и по същия начин... Нещата бяха доста зле, доста... Е, отговори ми се на въпросите, пуснах сълза-две заради любимите си героини /едната, от които никва не я показваха почти/ и тва е. Не съм доволна, защото това просто не бе същото Хигураши. Already Kai бе доста по-различно, но към средата па хептен.
Човек, който ме подкрепя: СПОЙЛЪРИ!!!
- Spoiler:
- Also that was so unrealistic when Kasai scared those guards so badly that they didn't even fight back when he opened the door. Weren't they supposed to be "the best hitmen squad" or something? Pros don't act like that...
Scared like puppies only from hearing something over radio? Oh please, where's the military cynicism...
This is god damn too perfect.
Feel's like im watching third rate movie from some guy who just finished animation course.
Артът е на доста по-добро ниво от предния сезон и съм доволна. Но стигнеше ли се до шейдинг, и особено екшън сцени, едва не съм се сгърчила от смях на това колко зле бяха анимирани. I HATE STUDIO DEEN! 8/10
OST: Опът беше страхотен, ендингът пак не ми хареса, цикадите не бяха така досадни, имаше хубави мелодии, + Юи Хорие се присъедини към сеютата. Отделно си имам и Кобаяши Юуу, макар и в мъжка роля. 9/10
Героите по принцип са все същите, като изключим, че по някаква причина, особено във втората част, почнаха да ми напомнят римейка на 4КИДС на Ю-Ги-О!, като почнеха да дрънкат за приятелството. Сириъсли. Но другите герои се развиха в положителен аспект, особено се привързах към Miyo... <3 Която... бе опорочена доста зле към края, но да не спойля. Държеше се... глупаво. А Шион никаква я нямаше почти. Където я имаше, или ме сцепваше, или ме разплакваше. Само заради тях двете и Omochikaeri!! xDD давам 9/10
Насладата ми бе на пълния връх до средата, особено по време на първата арка и тази на Miyo. Но превръщането в пълно детско ми дойде в повече. А и като "спасяваха" Сатоко 3 епизода, едвам не заспах. 9/10
Епа длъжни сте да го гледате, ако сте гледали първи сезон хД Вече е друг въпрос доколко ще ви хареса.
I'll be back when I watch Rei :D
-
Higurashi no Naku Koro ni Rei:
Може би точно това, което очаквах от втори сезон, но на него нещо не му се получи. Изключително доволна останах.
История: Определено ми беше интересно. Мислим си, че повече няма какво да се обърка, но явно сме грешали. Ханюю сцепва, тъй като постоянно хауу~ка И като цяло самата арка много я харесах. Внесе онзи носталгичен полъх, който носеше 1 сезон. А относно 1 и 5 епизоди - те са изцяло на комедийна основа /дори мисля, че в 5 имаше пародия по маджонг заглавие, прекалено извадков ми се стори един техен диалог и се сцепих/, което хич не е лошо. С ръка на сърцето мога да кажа, че направо си се сцепих, може би не съм се смяла така от времето на Скуул Дейс ОВИ-те хД Определено сериозните анимета имат най-яките единични комедийни епизоди. Смехът е гарантиран. 10/10 и за двата вида история ^^
Арт: Абе не беше така дървен като във 2 сезон. Артът още преди казах, че съм му фенка, така че 10/10 <3
ОСТ: Еееееми, лесно забраваема музика, не-толкова епик оп като във 1 и 2 сезон, ед-а също не ми хареса... Ще се въздържа от оценка, че ще ми развали всичко :D Бтв, сеютата бяха сцепващи както обикновено, Накахара Маи се справи отлично с ролята да съчетае хоръра с комедията в образа на Рена. Тази жена знае как да попикава гащите на околните. Сеюто на Рика естествено все така изумително.
Герои: Ами то са си все същите, но се наблюдава един солиден керъктър девелъпмънт в лицето на Рика /в сериозната част/, както и в лицето на Ханюю, което много ми допадна. Отделно, много ми се понрави идеята Miyo да бъде пародирана, просто най-много на нея и на Шион съм се сцепила в комедийните епизоди
Наслада: Както казах, и сериозната, и комедийната част харесах адски много, така че 10/10, както и като цяло за ОВА-та.
Higurashi no Naku Koro ni Special: Nekogoroshi-Hen:
Относно този спешъл, ще напиша само две-три изречения: Първата половина забавен, а във втората ни се разказва мистериозна история. Звучи скучно, но лично на мен ми хареса въпреки това :) 9/10 съм му дала ^^
С това приключвам с Хигураши франчайза, очаквайте ме в темата на Уминеко след няколко дена
Може би точно това, което очаквах от втори сезон, но на него нещо не му се получи. Изключително доволна останах.
История: Определено ми беше интересно. Мислим си, че повече няма какво да се обърка, но явно сме грешали. Ханюю сцепва, тъй като постоянно хауу~ка И като цяло самата арка много я харесах. Внесе онзи носталгичен полъх, който носеше 1 сезон. А относно 1 и 5 епизоди - те са изцяло на комедийна основа /дори мисля, че в 5 имаше пародия по маджонг заглавие, прекалено извадков ми се стори един техен диалог и се сцепих/, което хич не е лошо. С ръка на сърцето мога да кажа, че направо си се сцепих, може би не съм се смяла така от времето на Скуул Дейс ОВИ-те хД Определено сериозните анимета имат най-яките единични комедийни епизоди. Смехът е гарантиран. 10/10 и за двата вида история ^^
Арт: Абе не беше така дървен като във 2 сезон. Артът още преди казах, че съм му фенка, така че 10/10 <3
ОСТ: Еееееми, лесно забраваема музика, не-толкова епик оп като във 1 и 2 сезон, ед-а също не ми хареса... Ще се въздържа от оценка, че ще ми развали всичко :D Бтв, сеютата бяха сцепващи както обикновено, Накахара Маи се справи отлично с ролята да съчетае хоръра с комедията в образа на Рена. Тази жена знае как да попикава гащите на околните. Сеюто на Рика естествено все така изумително.
Герои: Ами то са си все същите, но се наблюдава един солиден керъктър девелъпмънт в лицето на Рика /в сериозната част/, както и в лицето на Ханюю, което много ми допадна. Отделно, много ми се понрави идеята Miyo да бъде пародирана, просто най-много на нея и на Шион съм се сцепила в комедийните епизоди
Наслада: Както казах, и сериозната, и комедийната част харесах адски много, така че 10/10, както и като цяло за ОВА-та.
Higurashi no Naku Koro ni Special: Nekogoroshi-Hen:
Относно този спешъл, ще напиша само две-три изречения: Първата половина забавен, а във втората ни се разказва мистериозна история. Звучи скучно, но лично на мен ми хареса въпреки това :) 9/10 съм му дала ^^
С това приключвам с Хигураши франчайза, очаквайте ме в темата на Уминеко след няколко дена
-
Абее, мързела така ме е натисна, че една две думи не си направих труда да напиша. Айде по едно кратко ревю за всеки сезон, няма да изпадам в подробности, че със Стани почти ни се доближават впечатленията.
Първи сезон е най-добрия от всички. Историята е страшно объркана, но всяка арка и случките в нея бяха уникални. Артът беше един такъв... грозен да кажем. :D Когато героите се ядосваха лицата им направо се деформираха. Аимацията също беше странна, особено бойната сцена на Рена и Кейчи накрая. Анатомия беше... недопустима? D: Всички герои са страхотни, дразнещи няма. Шион ми стана любимка разбира се, а след нея и Рика, която силно ме впечатли с тия нейни два различни начина на държене, като единия се проявява повече във втори сезон. Първото ми впечатление беше поредната лигава героиня - жертва, но съм грешала. Шион пък ме трогна, арката и не беше лека и всяка болка, която тя изпитваше се прехвърляше на мен. Опенинга и ендинга са страхотни, най-вече ендинга. Тая нежна песен ми остана в сърцето. :3
10/10
Втори сезон ни изяснява всичко и ни изненадва с чисто новичкия си хубав арт. Главната героиня е Рика, чиято цел е да победи съдбата, появява се нов герой - дотук добре. Няколко епизода борба и връщане в миналото. Мине ли тая част се започва пълната издънка. Накрая никой не умря и лошия беше победен по такъв брутално тъп начин, че се зачудих дали не гледам извадка от някой американски анимационен филм. Шион почти не я показваха, а бруталните сцени никакви ги нямаше - пълен фейл! Абе, както каза Стани, щете не щете трябва да го гледате иначе нищо няма да разберете от първи сезон. Да поясня - сеюто на Мийо ми бъркаше в червата. Не, че имам нещо против героинята, но гласа й беше толкова превзет, че не знам. Да не говорим как се смее - като някоя кифла. :D Лол, Стани не го приемай навътре.
9/10 Щото все пак е Хигураши, колкото и да го плюх.
Трети сезон няма да го коментирам много. Историята беше интересна, а смешните епизоди епични. :D Бяха едни хубави разпускащи 5 епизода след мъчителния втори сезон.
10/10
+ Една две думи за игралния филм. Не повтаряйте грешката ми! Беше цял филм само по първата арка, а бруталните сцени не бяха брутални а смешни. Единственото противно нещо беше накрая в телефонната кабина. Супер зле беше, няма да го описвам цветно, че не си заслужава. Японците ги бива в много неща, но не и като актьори. *сеютата не ги броя*
1/10 За да е смешно. :D
Първи сезон е най-добрия от всички. Историята е страшно объркана, но всяка арка и случките в нея бяха уникални. Артът беше един такъв... грозен да кажем. :D Когато героите се ядосваха лицата им направо се деформираха. Аимацията също беше странна, особено бойната сцена на Рена и Кейчи накрая. Анатомия беше... недопустима? D: Всички герои са страхотни, дразнещи няма. Шион ми стана любимка разбира се, а след нея и Рика, която силно ме впечатли с тия нейни два различни начина на държене, като единия се проявява повече във втори сезон. Първото ми впечатление беше поредната лигава героиня - жертва, но съм грешала. Шион пък ме трогна, арката и не беше лека и всяка болка, която тя изпитваше се прехвърляше на мен. Опенинга и ендинга са страхотни, най-вече ендинга. Тая нежна песен ми остана в сърцето. :3
10/10
Втори сезон ни изяснява всичко и ни изненадва с чисто новичкия си хубав арт. Главната героиня е Рика, чиято цел е да победи съдбата, появява се нов герой - дотук добре. Няколко епизода борба и връщане в миналото. Мине ли тая част се започва пълната издънка. Накрая никой не умря и лошия беше победен по такъв брутално тъп начин, че се зачудих дали не гледам извадка от някой американски анимационен филм. Шион почти не я показваха, а бруталните сцени никакви ги нямаше - пълен фейл! Абе, както каза Стани, щете не щете трябва да го гледате иначе нищо няма да разберете от първи сезон. Да поясня - сеюто на Мийо ми бъркаше в червата. Не, че имам нещо против героинята, но гласа й беше толкова превзет, че не знам. Да не говорим как се смее - като някоя кифла. :D Лол, Стани не го приемай навътре.
9/10 Щото все пак е Хигураши, колкото и да го плюх.
Трети сезон няма да го коментирам много. Историята беше интересна, а смешните епизоди епични. :D Бяха едни хубави разпускащи 5 епизода след мъчителния втори сезон.
10/10
+ Една две думи за игралния филм. Не повтаряйте грешката ми! Беше цял филм само по първата арка, а бруталните сцени не бяха брутални а смешни. Единственото противно нещо беше накрая в телефонната кабина. Супер зле беше, няма да го описвам цветно, че не си заслужава. Японците ги бива в много неща, но не и като актьори. *сеютата не ги броя*
1/10 За да е смешно. :D
Megaphy- Администратор
-
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008
Страхотно е, въпреки че съм още до 8 епизод Рена мн ме кефи.Определено това е едно от най-яките анимета които съм гледала
sunshine_star- Терорист
-
Job/hobbies : books... writing...
Humor : 3in1 без нескафе ;3
Брой мнения : 202
Дата на регистрация : 26.07.2009
Страница 1 от 2 • 1, 2
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите