Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Spice and Wolf

+3
Blackie.
black_warrior
Megaphy
7 posters

Go down

Spice and Wolf Empty Spice and Wolf

Писане  Megaphy Чет 09 Апр 2009, 17:47

Spice and Wolf Aee1796d

Тип: ТВ
Епизоди: 13
Статус: Завършено
От-до: 8 януари 2008 до 30 май 2008
Продуценти: IMAGIN
Жанрове: Приключенски, Фентъзи, Романтика

Ricchan ^^ написа:Търговецът Крафт Лорънс пътува из целия свят, продавайки най-различен вид стоки. След посещението си в едно село, той открива момиче под рогозката си, което има вълчи уши и опашка. Вълчото момиче му обяснява, че е "Богиня", но името й е Холо и нищо повече. Лорънс я раздразнява малко, но след като се запознава по-обстойно с историята й, той се разчувства и решава да я придружи в пътешествието й на Север. Сполетяват ги редица приключения и често се забъркват в неприятности, но малко по малко, връзката между тях става все по-силна и по-силна.

Последната промяна е направена от Megaphy на Пет 24 Дек 2010, 20:20; мнението е било променяно общо 1 път
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Върнете се в началото Go down

Spice and Wolf Empty Re: Spice and Wolf

Писане  black_warrior Пет 12 Юни 2009, 12:59

Гледала съм ревюта и клипове но никога не съм го гледала icon_rolleyes Ще трябва да наваквам
black_warrior
black_warrior
Терорист

Female
Job/hobbies : killer
Брой мнения : 392
Дата на регистрация : 07.03.2008

http://www.vbox7.com/user:nightwish3197

Писане  Blackie. Пет 12 Юни 2009, 15:52

Това аниме от доста време ми е в списъка, просто още не му е дошъл редът.
Но определено ми хвана окото и според мен ще си струва, а главната героиния е просто... кяя.. а как вие само love
Blackie.
Blackie.
Зарибен

Female
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008

Писане  Megaphy Съб 26 Дек 2009, 18:49

История: Всичко в анимето се върти около търговия. Още първия епизод се усети голямото й значение, което ме принуди да зяпам монитора умно. След това се появи вълчицата, което ме изненада приятно и си казах "Ето, знаех си, че пак си правя прибързани изводи". Not. След това стана още по-сериозна търговия и единствените неща, на които се радвах бяха сладурските подмятания на нежности между главните герои и превръщането на вълчицата в истински вълк. Е да, ама после се почваха разправийте "Сега трябва да ти купя нови дрехи." *певръща се в огромен вълк* Имаше едно постоянно бъзикане между тях, което в повечето пъти не успявах да схвана. Бяха набутани най различни термини в търговията и разговори за сделки, които ми идваха в повече. За аниме с жанр романтика директна нямаше. Края не беше впечатляващ. Отначало ми се стори добре, но после стана прекалено очакван. Имаше перфектна възможност за ефектен край, но уви. Сцената с вълците беше добра обаче. Просто срещата на Хоро с тях и големият вълк ме накара да настръхна.
Прекалено ми е жал да му давам 7. Изгледах анимето набързо и някакси преглътнах всичко това, което по-горе критикувах. Адски харесах идеята му и затова му давам 8/10.
Герои: Фрашкано с второстепенни герои. Главните бяха търговецът и вълчицата. През цялото време те се срещаха и се разделяха с различни хора, че аз просто се концертрирах върху тях двамата и заебах страничните. Та забога, те се срещаха с цели компаний на епизод! Не можах да намразя никой, но се влюбих в Хоро. <3 Страхотен персонаж е, а ушичките и опашката й са супер сладурски. Ър, накрая само имаше една героиня със сеюто на Нагиса, което ме накара да я гледам с презрение още откакто я видях. Но момичето не е виновно, така и не я намразих.
8/10
Арт: Беше приятен. Нито прелестен, нито ужасяващ, но приятен. Анимацията беше на слабо ниво, а лицата им отдалеч изглеждаха дефектни. Търговеца най-вече дразнеше със странните си физионимий, но за сметка на това Хоро беше много красива.
7/10
ОСТ: Страшно еднообразен. Мелодийте по време на анимето ми се сториха скучни. Гледах епизодите с изрязани опенинг и ендинг, но пък затова тях гледах в ютуб. Песента в ендинга е на английски и след няколко слушания успях да я възприема и да си направя извода, че е сладурска. Колкото до опенинга - влюбена съм в него! Песента е една такава нежна и успокояваща. <33 Aa, сеютата. Имаше хубави. Това на главния е Fukuyama Jun, а на Хоро е сеюто на Кален /Code Geass/.
8/10

Крайна оценка 8/10
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Писане  Ricchan ^^ Сря 17 Мар 2010, 01:14

Не вярвах, че ще го кажа, и до последния момент си казвах, че не е възможно да е толкова скучно, колкото го описва Анна, ама в крайна сметка, ще се съглася с нея на 100%.
Ще се опитам да бъда кратка.

История: Ами горе-долу каквото написа и Анна. Романтиката беше на елементарно ниво; Холо му пращаше сигнали, пичът упорито се правеше на ударен и ми дърпаше нервните окончания, а и нейните също.
Търговията и на мен ми дойде в повече, и малко ме е срам, ама 20% от анимето не го цепнах хич, даже по едно време се осъзнавам, че тоз е пред фалит и почвам да се чудя кога е станало. Дотолкова съм гледала с половин око като са говорили за сметки и цифри. Смятайте колко беше интересно.
Изключително се издразних на факта, че на нашия търговец всичко си му беше наред, а изведнъж все на него се строполяват неволите! Беше супер тъпо, и не, не беше дори Холо причината.
Не мога да проумея защо, по дяволите, е толкова високо оценено аниме, или просто на мен ми липсват някои сиви клетки, ама беше пълно разочарование. Не беше кой знае какво приключенско аниме, макар и да имаше своите моменти /това бяха и малкото му силни моменти всъщност/. По-скоро си беше жив слайс оф лайф - и то лайф, който е непонятен за обикновения човек - животът на един търговец. Цифри, сделки, курс на п*тки си майни монети, и не знам си какво. Нито комедия, нито свестен романс, нито кой знае колко интересни приключения или цялостна история, нито драма. Ебах ти и фейла.
Така че стигнах до заключението, че това е най-промиващото мъжки мозъци аниме евър - и се харесва от същите онези, които не одобряват К-ОН. А в К-ОН поне имаше смях. Поне имаше музика. Поне бе достъпно за всеки. А и по мое бие Спайс-а 1000 пъти. Е, да, ама не. Дайте на момците една гола Холо 20% от времето, с предизвикателни погледи и сладко личице, и стават чудеса. Дори висок рейтинг в МАЛ. 7/10
Арт: Ми честно казано, не помня. Тука съм си написала 9, ама като гледам коментара на Ана, май не я заслужава девятката. То честно казано, от толкова вперване в субтитрите барем им разбера нещо на тез сделки, толкоз съм го и гледала. Давам дефалт 8, щото когато ставаше на въпрос за Холо, беше нарисувана страхотно. Защо ли се учудвам?
ОСТ: Опът е хубав, за разлика от пълната му версия, ендингът е готин, макар и преводът му да е идиотски. Самият ОСТ не мога да го дишам - бяха все едни тържествени мелодийки, които ми заглушаваха говора на героите и ме дразнеха яко. Не мога да го търпя и толкова. Сеютата са добре, три изестни все пак... Но при този ост, няма да дам повече от 7.
Герои: Мисля, че бях пределно ясна. Без да се обиждаш, Ани, но Холо си е една мое дрилка, която не е кой знае кво и е предназначена за мое-лавъри, които се лепват на всичко. Е, аз не съм от тях. Забележете, че дори нашумялото мое аниме К-ОН, с много по-известната от всички останали Мио, ми е любимо, но любимката ми не е мое героинята, а напротив - дори най-пренебрегваната такава. ;) За търговеца говорихме, смотаняк. За съпорт каста не ми се мисли, отдавна го гледах. Слаба работа, щом нищо не помня. 7/10
Наслада: 7/10
лол, а беше 8 крайната ми оценка. Сега падна на 7. Май го намразих анимето с времето xD
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  xXEndzeitXx Сря 17 Мар 2010, 07:49

На мен ми хареса...но чесно казано непомня какво му харесах...гледах го одавна...и наистина си беше доста объркващо с тая търговия...ту има много пари...в следващия момент ги няма >.< ...ами за Хоро...ъъм...небеше кой знай какво...но там поне да става нещо покрай тази всиичката търговия >.>
    ми от мен 8/10
xXEndzeitXx
xXEndzeitXx
Терорист

Male
Брой мнения : 228
Дата на регистрация : 09.12.2009

Писане  Ricchan ^^ Сря 17 Мар 2010, 10:39

xXEndzeitXx написа:
    но там поне да става нещо покрай тази всиичката търговия >.>
Баш smile smile smile
Сякаш някой отчаяно е искал да разкаже историята на самотния търговец, но издателите са му казали, че така няма да се продава, и тогава решил да включи и Холо smile smile smile

Сцепвам се icon_lol
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  Comma. Чет 01 Апр 2010, 09:35

И на мен ми се стори доста скучно, гледах го до 3 еп и се отказах icon_lol
Comma.
Comma.

Female
Брой мнения : 121
Дата на регистрация : 30.03.2010

Писане  B1nKaTa Чет 01 Апр 2010, 11:23

гледах и двата сезона и честно казано останах доволен не е чак толкова скучно... Гледал съм и по скучни анимета :D Отделно да анимето е много трудно за схващане което може и да е проблем за някои но ако се следи всичко внимателно се разбира кое от кое идва! Примерно както казват бил богат изведнъж станал беден! Тогава инвестира в някви брони на които беше им паднала цената изключително много и се прецака сам :D На моменти точно Холо си беше виновна за внезапното му обедняване като мисли че му помага а в крайна сметка го го окастри :D Даже имаше момент където се караха - защо не и се развикал като направила еди си кво :D и той отговаряше не си ти виновна аз също не изчислих правилно а всъшност точно тя си беше виновна :D Имаше няколко силни момента! Втори сезон връзката им се развива повече от колкото в първи сезон! Караха се разделяха се, състезаваха се в някви търгове! Имаше си и своите добри моменти :)
B1nKaTa
B1nKaTa
Терорист

Male
Job/hobbies : To Be Crazy :P
Брой мнения : 312
Дата на регистрация : 19.01.2008

Писане  Sponsored content

Sponsored content