Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Koi kaze

2 posters

Go down

Koi kaze Empty Koi kaze

Писане  Ricchan ^^ Вто 29 Дек 2009, 06:27

Koi kaze 3314
скрийн от анимето

Тип: ТВ
Епизоди: 13
Статус: Завършено
От-до: 2 април 2004 до 18 юни 2004
Продуценти: TV Asahi, Rondo Robe, A.C.G.T.
Жанрове: Драма, Романтика, Парче живот, Психологически, Инцест /кръвосмешение/

Саеки Коушироу работи като сватбен агент, но животът му всъщност е пълна бъркотия. Трудно му е да обича истински заради случилото се с него в миналото. Родителите му са разведени, а той живее с баща си. Има майка и сестра, но не ги е виждал от години. Малко след като приятелката му го зарязва, той съвсем случайно се запознава с една гимназистка, която събужда непонятни за него досега чувства в сърцето му. Ала той разбира, че това се оказва неговата по-малка сестра, на която й предстои да се нанесе сега при баща си. Чувствата обаче остават...

Пояснявам; Той е на 27, тя е на 15 /но се държи като на 12/. Педофилия + инцест. Don't like, don't watch. I know I'm vulgar, save it, will ya icon_lol Истината е, че чувам доста добри отзиви за драмата в анимето, така че го гледам с големи очаквания. По-подробно ще се разпиша като го изгледам.
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Върнете се в началото Go down

Koi kaze Empty Re: Koi kaze

Писане  Ricchan ^^ Нед 03 Яну 2010, 14:16

История: Най-общо казано: кръвосмешение. Разглежда адът, през който братът минава, за да устиска копнежа си да се нахвърли на сестра си /във възможно най-романтичния смисъл де... Макар и не баш/. Лично аз го харесах анимето като цяло, един инцест фен предполагам ще остане доволен, както останах и аз. Разликата в годините пък само добавя повечко масло в иначе достатъчно грешния и отвратителен в очите на обществото огън, и даже в един момент аз съвсем бях забравила, че те са брат и сестра... Сякаш неслучайно той бе толкова по-голям от нея; визията му също бе посредствена, не можеше да се похвали със сексапил или стройно тяло, дори напротив. Изглежда точно като един брадясал, пълничък лоликон. Според мен всичко това е нарочно направено, за да може освен инцеста, в анимето да се разгледа и проблема с педофилията. Убедена съм, че ако Коушироу беше бишонен с приятен, мил гласец, или бе на по-приемлива възраст - 21-22, то просто Koi Kaze нямаше да постигне същия стабилен ефект, за което заслужава моите адмирации. Историята е бавничка, но както съм казвала 108473896 пъти - в "парчето живот", бавното развитие му е майката, за да може човек да опознае героите. А и бързото развитие е твърдо "НЕ" когато става на въпрос за табу като инцест и педофилия. И го казвам като човек, който трудно преглътна 40 минутна ОВА, базирана на инцест. Съжалявам, бе ми прекалено забързано. Ще дам на историята 8/10, защото все пак го почнах с малко по-големи очаквания. Обещаха ми сълзи, ала не ги получих :D Не че нямаше драма, напротив. И анимето се справи доста добре с нея. Просто му трябваше още малко.

Арт: Годината е 2004, така че съм по-благосклонна. А и анимацията бе на доста добро ниво. Самият арт беше покъртително прекрасен в някои моменти, но и леко разочароващ в други. Шейдингът бе на високо ниво и радваше окото. Възходите на арта общо взето преобладаваха: детайлна коса, високо качество шейдинг, плавни движения. Имам обаче две оплаквания: устите. Защо трябваше да са бели? Сериозно... Беше леко дистърбинг. И също така, на места, физиономиите на героите въобще не отговаряха на емоциите, които сеютата показваха. 8/10

ОСТ: Опенингът е много добър, а текстът е адски подходящ за историята.

Is it okay for me to fall in love...?

Ендингът не бе нищо особено, а самият ОСТ няма да запомня с нищо отличаващо се. Относно сеютата - свършиха си страхотно работата, изобразявайки героите си. По-голямо внимание ще отделя на сеютата на главните герои, разбира се. Това на Коушироу ни е познат също като Тсуме /Wolf's Rain/ и Скар /FMAB/. Гласът е адски подходящ за гореописаният персонаж. Не мога да си го представя този занемарил се младеж с някое от "лигавите" мъжки сеюта. Относно сеюто на Нанока, това е единствената й роля въобще. Смятам, че се справи отлично; Отначало гласът й леко ме дразнеше, но когато се замисля, той всъщност е страшно подходящ за персонажа й. 15 годишно момиче, което тъкмо влиза в гимназия, леко детински мислещо. Същото се отнася и за едната й съученичка - същият на първо чуване гаден глас, но отново, по-подходящ едва ли има. 8/10

Герои: Ами инцест, примесен с педофилия. Имайки предвид жанра, героите са реални и по никакъв начин не би могло да те издразнят. Сега зависи от личните предпочитания на човек за това какво ще помисли за Нанока, дали няма да му е твърде несериозна, или твърде детинска /макар и хич да не се държи като дете към края, и даже се държа като ревнива кучка с черпак в ръце, напомняйки ми на Каеде от Shuffle!, следователно изкефи на макс/, или пък за Коушироу, който сам по себе си е доста странен персонаж. Всички сме свикнали да гледаме разни тийнейджъри, бишонени и перфектни герои, но какво става когато един мъж на средна възраст, брадясал, и далеч от понятието "красота" е нашият главен герой? Реакцията ви зависи изцяло от вас самите. Аз лично останах много доволна, държеше се точно както се предполага, че трябва да се държи, нямаше някакви изгъзици, клишизми и не знам още какво. Може да се види в последните епизоди, когато той постъпва повече от човешки - и не в смисъла на "благородно", а... човешки. Като всеки човек, и той прави грешки. Знае кое е редно, но прави обратното. Страхотен персонаж.
И две думи за съпортинг каст-а: Много съм доволна и от него. На пръв поглед не са кой знае какво, но истината е, че абсолютно всеки един допринася с нещо за развитието на историята. Дори колегата лоликон от офиса. Дори майката, която виждаме за всичко на всичко 3 минути. 10/10

Наслада: Като инцест и педофилия лавър, трябва да си призная, че съм много доволна. Анимето не прекрачи прага на срама, държеше се здраво за романтиката и има моите адмирации за това. Аз лично бих добавила още малко драма, и бих го завършила малко по-добре анимето; Тогава щеше да ми е 10/10, но сега е 9/10 :)
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Върнете се в началото Go down

Koi kaze Empty Re: Koi kaze

Писане  Koufuku ;3 Вто 05 Яну 2010, 16:49

Анимето ми изглежда интереснооо ... Koi kaze 526184 хД

Само да питам някой - къде да го гледам онлайн? Koi kaze 570457