Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Neon Genesis Evangelion

3 posters

Go down

Neon Genesis Evangelion Empty Neon Genesis Evangelion

Писане  Enery Вто 07 Юли 2009, 11:29

Neon Genesis Evangelion
Neon Genesis Evangelion 9712l
Type: TV
Episodes: 26
Status: Finished Airing
Aired: Oct 3, 1995 to Mar 27, 1996
Producers: Gainax, ADV FilmsL, NAS
Genres: Action, Dementia, Drama, Mecha, Sci-Fi, Psychological
Duration: 24 min. per episode

Synopsis
In the year 2015, the Angels, huge, tremendously powerful, alien war machines, appear in Tokyo for the second time. The only hope for Mankind`s survival lies in the Evangelion, a humanoid fighting machine developed by NERV, a special United Nations agency. Capable of withstanding anything the Angels can dish out, the Evangelion`s one drawback lies in the limited number of people able to pilot them. Only a handful of teenagers, all born fourteen years ago, nine months after the Angels first appeared, are able to interface with the Evangelion. One such teenager is Shinji Ikari, whose father heads the NERV team that developed and maintains the Evangelion. Thrust into a maelstrom of battle and events that he does not understand, Shinji is forced to plumb the depths of his own inner resources for the courage and strength to not only fight, but to survive, or risk losing everything.

Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth
Neon Genesis Evangelion 2580
Type: Movie
Episodes: 1
Aired: Mar 15, 1997
Producers: Gainax, MOVIC, Sega
Genres: Drama, Mecha, Sci-Fi, Psychological
Duration: 1 hr. 50 min.

Synopsis
During the early 21st century a meteorite crashed into Antarctica. After scientists went to study the crash a gigantic explosion followed, classified as the 'Second Impact'. Shinji Ikari is a fourteen year-old boy who has come to Toyko3, a city that also serves as a fortress, to meet up with his father who left him many years ago. The city also happens to be under seige by monsterous creatures called 'Angels' at the time of his arrival. Somehow Shinji finds himself in Evangelion Unit 01, and manages to synchronize with the giant robot. Shinji is told to become its permanent pilot, and is thrown into combat as the city's last defense for fighting off the angels. However, as Shinji fights, he begins to realize the truth behind the Angels, the Second Impact, man's struggle against God and what he truely is afraid of.

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion
Neon Genesis Evangelion 32
Type: Movie
Episodes: 1
Aired: Jul 19, 1997
Producers: Gainax, Production I.G, MOVIC, Sega
Genres: Drama, Mecha, Sci-Fi, Psychological
Duration: 1 hr. 27 min.

Synopsis
NERV is being attacked by SEELE and Rei becomes one with Lillith. Together with the Spear of Longinus and the completed EVA-series, Shinji will decide whether or not mankind will cease to exist. He has to decide now if he wants to stay alive or be dead, but his decision will affect all of humanity.

------------------

Пичове, тая тема, ако я няма.. аз не знам какво трябва да има. Класика е! Не съм го изгледала до край, но докъдето съм стигнала е хипер добро.
Enery
Enery
Ретард

Female
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008

Върнете се в началото Go down

Neon Genesis Evangelion Empty Re: Neon Genesis Evangelion

Писане  General_Grievous Вто 07 Юли 2009, 12:33

Одавна смятам д аго гледам ама така и не се хващам drop

Виждал съм доста хубави коментари за него и съм сигорен че ще ми хареса
General_Grievous
General_Grievous
Терорист

Male
Брой мнения : 1137
Дата на регистрация : 05.03.2008

http://myanimelist.net/profile/LonelyStrategos

Писане  Megaphy Сря 15 Сеп 2010, 21:05

Много, много депресарско и дълбоко аниме. На You Can (Not) Advance бях на ръба да
    се разплача от напрежение. Anyway, ще бъда кратка, анимето е добро, класика е и някои
    хора трябва да спрат да забозват като надрусани хамстери и да го изгледат веднъж завинаги.
    Just sayin'.
    Oh, and all of the characters are a little screwed up in the head but that's another topic.
    Especially this guy => Nagisa Kaworu O.o Freakin' gay alien.
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Писане  Гост Сря 15 Сеп 2010, 21:28

Я, някой друг в тоя форум го гледал това аниме. icon_lol

Мнение без споълъри + нещо като ревю и малко факти.

В началото - 7-10 еп. почти се отказах от анимето заради огромния фенсервиз, който имаше, но после въвлече интереса ми. Не ми хареса отчасти главния герой, въпреки, че може до някъде да се самоопределя с него, както и с някои от другите герои. Дори и един от създателите го е споменал. Признавам, че като изгледах анимето не бях разбрал част от нещата, даже сега не твърдя, че съм ги разбрал, в последствие от четене и т. н съм научавал. В Евата има философия, религия, мигология е какво ли още не. Аниме режисъорът - както и сценарист на анимето е бил в депресия в продължение на четири години и след това е назначен за аниме директор на анимето като вкарва в него философските си изводи, до които е стигнал след таз негова депресия.

Евангелион за времето си не само блясва с невероятна анимация, но и с тематика и замисъл. Може да се каже, че това аниме прави нещо като революция в аниметата откъм психични тематики, два вида героини ( тсундерета и куудерета), а също така и техники за анимиране.
Особено в End of Evangelion има сцени, които може да привлекат някои, но и да отблъснат други.

Лично аз давам 8.4/10, което е много добре за мен. Когато го гледах ми харесваше, но не ми беше някакво супер интересно. Но после като научих някои неща за него го оцених и така.

Относто Rebuild of Evangelion филмите - първия беше горе-долу. Малко по-слаб от оригиналния сериал, защото освен с яката нова модерна графика и с beautiful world песента накрая почти с нищо ново не впечатли. Е признавам, че така разбрах евата малко повече с този филм, но му давам някъде 8-/10

Втория филм - You Can (Not) Advance ми хареса много. Накрая даже скачах от кеф пред компа. Размазах се. D: Имаше и 2 хубави саундтрака от него. Въпреки, че ако си oldschool фен или истински фен на стария сериал, на Евата може да останеш недоволен тъй като във втория филм се случва нещо нетипично за Евата като цяло, но все пак на мен ми хареса.

Забравих да спомена, че опенинга на анимето ми я любимия и съм го гледал поне 500 пъти и повече даже.
<== openings fanboy
Гост
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите