Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Вярата.

+7
Façade
c0lourblind-
neli4ka
Elune Be Praised*
Shinshoku
Ricchan ^^
Enery
11 posters

Go down

Вярата. Empty Вярата.

Писане  Enery Чет 07 Май 2009, 20:31

So~, последните няколко, да кажем седмици постоянно ще има някой, който да ме попита " Ти вярваш ли?; Защо си не вярваш?; Какво е атеизъм? "
Реших, че няма да е зле да се обсъди работата с вярвата. Не знам, просто изпитах нужда да видя какво ще кажете и вие.
Относно темата, приемам всякакви въпроси, колкото и надлудничави и глупави да са. Всяко мнение е от голямо значение.. поне за мен, така де обичам да знам какво мислят хората.
От тук да си кажа, че отговор от сорта на " Не вярвам.; Вярвам. " ги трия. Искам да се обосновете, да разясните защо така и така.

Моя отговор е " Не вярвам " Защо? Защото Бог за мен не съществува. Всичко, което съм постигнала в живота си сама стм го постигнала, не е имало на кой да се моля и да искам да стане така и онака. Още от малка съм се отказала да вярвам.. не знам, просто след смъртта на най - добрия и хубав домашен любимец, който съм имала, за който тогава се молих две седмици, реших, че това е най - глупавата измислица, която някога е съществувала и ще съществува. Защото, все пак, ако имаше Бог котето щеше да оживее, нали? Така.. да продължим. Няколко години по - късно си направих мъничко проучване около църквите, защото гледах някакъв исторически филм за Римокатолическата църква. От там стигнах до извода, че Божиите хора а.к.а. Свещеници са най - добре гледани, имат си парички, ракийчица xD и могат лесно да контролират живота на хората. So~ конспирация! Иии.. това е, защото ще напиша някоя глупост.
Enery
Enery
Ретард

Female
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008

Върнете се в началото Go down

Вярата. Empty Re: Вярата.

Писане  Ricchan ^^ Чет 07 Май 2009, 20:39

Не вярвам, защото ако имаше... светът нямаше да е такъв или най-малкото - щеше да има потоп hotl Освен това, гледала съм Zeitgeist, този филм просто си казва всичко. Религията е бил начин да бъдат манипулирани древните и средновековните хора, да имат в какво да вярват и да се изграждат като нация. Това е фикс идея, и... просто гледайте Zeitgeist!! Боли ме ръката и не мога да пиша icon_confused
Иначе навремето с Дедо БОже мн се ругахме ;D Говорехме си, т.е. аз му бъборех, гледайки звездите като на първия каруцарин, мн съм го ругала и само лоши неща ми се случваха, извинявах ли се - нещо се оправяше icon_lol лол съвпадение най-вероятно.Пък... винаги имам едно на ум, да речем съм 95% атеист и 5% вярвам, че има сила, но ЕДНА сила, която не изпълнява желания, а просто се отнася с теб както ти се отнасяш с нея. Исус хептен не вярвам вече... пак гледайте Zeitgeist ;)
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  Shinshoku Чет 07 Май 2009, 20:47

Не мога да кажа че не вярвам. Имала съм моменти в които до толкова съм се отчайвала че просто се чудя на кого да си го изкарам (т.е. че не съм виновна аз) и се мъча да хвърля вината в/у друг и кой кой..ми Бог ми е виновен...да ама не....сама съм си виновна и както каза...който каквото прави за себе си го прави...
Не знам дали Бог съществува или не но все в нещо трябва да се вярва поне според мен, но да не се прекалява. Не е нужно да се разчита само на този в който вярваш и после "а той е винов за това и това...".
Лично на мен имала съм моменти от живота си в които имам чувтството че е имало нещо друго което се е намесило в събитията които ми се случиха...Попринцип винаги съм си мислела че съм най големия карък познат на света, но с течение на времето се оказва че все пак имам някава частица късмет и явно всички неща при мен трябва да стана по трудния начин.
Винаги съм вярвала че има нещо което е над нас и е по-висше от нас простите същества...Не може просто ей така да сме се появили drop
Що се отнася до църквите...моля ви се попадийките са по низши и от политиците плз...те не са никави божий служители (поне за една голяяяма част от тях)....пакий и изобщо не им обръщам внимание...
та аз съм 50-/50....не знам какво има над нас дали е Бог или нещо друго....едва ли ще узная до денят в който си замина от Средната Земя...но само знам че около нас има неща (сили) които ние не виждаме...
Пакий всеки си изгражда мнение според нещата които сам у се случили...ти си изгубила своето котенце....а аз изгубих много повече....но не мога да обиня че няма Бог и че той не му е помогнал...всеки си има сътба или това е поне нещото в което вярвам аз и когато това което ти е писано се случи,можеш да си тръгне от тук :)
Shinshoku
Shinshoku
Ретард

Female
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008

Писане  Enery Чет 07 Май 2009, 20:56

Чиста заблуда измислена, за да има какво да крепи хората да продължават напред. И разбира се, от това аз поне не виждам голям смисъл. Човек, или има силите да продължи, да се дигне на високо, или няма сили и затъва надълбоко.
Относно това от къде сме се пръкнали. Биология, физика, химия и извънземен живот. icon_lol
А колко мразя църкви не е истина. Смисъл тия тука в Бг са мижава работа, но тия много набожните държави, лелее. Тфа Италия, Франция.. там всичко около църквите са пари. Ватикана, братче, хората просто се гаврят с жовота на простолюдието, като им мътят главите с какви ли не небивалици. Може да вярваш, да. Но да се обсебваш, като римокатолиците, не!
Будистите например ги харесва, не знам, просто самата им клултура се обосновава на земните неща, а не на някакъв Бог.
На всичкото и отгоре в религиите има забрани. Wtf, кой, по дяволите, ще ми забранява на мен разни неща, само защото се говори, че " Бог " е казал така..
Enery
Enery
Ретард

Female
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008

Писане  Elune Be Praised* Чет 07 Май 2009, 21:09

Да Вярващ съм, не от най-примерно вярващите, но за мен определено има бог icon_smile .Относно обосновката майка ми и баща ми са се женили по комунистическо време и тогава църковните бракове, не са били позволени, и те чакаха до преди 3 години от тогава нещата малко по малко просто потръгнаха..Някои ще кажат това нищо не доказва, ами за мен доказва защото ако искаш помощ трябва да знаеш къде да я търсиш, твърде много хора си мислят, че като отидат в църква и запалят 1 свещ целия живот ще им се оправи, еми не става то така..
Просто пак казвам не съм от най-примерно вяращите да спазвам пости или всяка неделя да паля свещ в църквата, защото в нашия дом си има обичай от 3 години насам, а той е първия човек който излиза от апартамента преди да го направи пали свещ и я оставя да гори, и определено има резултат.
Други хора казват, че това е въпрос на самонагласа и начин на мислене ами аз съм титаничен оптимист пак от толкова години горе-доло
вярвам в Господ Бог и определено смятам, че ми помага, и то не само на мен.На кратко станах напълно вярващ точно от онзи момент преди 3 години ^^
Elune Be Praised*
Elune Be Praised*
Терорист

Male
Location : I am everywhere. Yes that's right even in your head.
Job/hobbies : Баскетбол, Анимета, Фитнес, Музика, Психотерапия О.о
Humor : Копче! о.О
Брой мнения : 1213
Дата на регистрация : 10.11.2008

http://and1.com/

Писане  neli4ka Пет 08 Май 2009, 19:13

Вярваща съм, но не съм християнка. Християнският Бог е сексист с мания да контролира всички и всичко. От къде на къде някой ще ми казва как да си живея живота!
Аз вярвам в Богинята. Уикан съм (дано не ви се стори прекалено странно) и това си ме удовлетворява напълно. При това не съм от най-стриктните уикани...
neli4ka
neli4ka
Терорист

Female
Брой мнения : 278
Дата на регистрация : 09.04.2009

Писане  c0lourblind- Пет 08 Май 2009, 19:38

Уика е хубаво нещо.
Аз съм си чист атеист със склонност към анархизам и богохулство.
Единствената сила, в която вярвам, това е силата на волята. Ако човек желае достатъчно нещо, то Вселената е склонна да му се отблагодари. Защо на хората, които винаги мислят, че ще се случи най-лошото, става точно така? Защото си го предизвикват.
Бог няма. Просто заблуда, за да се налага подчинението на хората. Древните римляни защо са вярвали, че слънцето ще ги накаже, ако не рабоят и не му пренасят жертви? 'Щото са тъпаци. Същото е и с Бог - просто създаден образ, обособен в едно, чиято дифиниция е някаква извън човешка сила. Всичко е конспирация. И китайците имат пръст тук =D
c0lourblind-
c0lourblind-
Администратор

Groups I'm in : Вярата. 8873675920a788425f138d487e548a78
Job/hobbies : nerd
Humor : аpathetic
Брой мнения : 2293
Дата на регистрация : 01.05.2008

http://www.pottermore.com/

Писане  Façade Пет 08 Май 2009, 20:09

Мога да кажа,че не вярвам в нищо.Тоест - вярвам в магии,извънземни,вампири и прочие,но в Бог не.Много пъти съм се убеждавала,че няма такова нещо icon_rolleyes
Façade
Façade
Ретард

Female
Character : Insane, Pervy ,Yaoi Lover, Dreamer
Брой мнения : 4937
Дата на регистрация : 05.02.2008

Писане  black_warrior Нед 10 Май 2009, 11:56

Вярвам! Така съм възпитана и смятам така да възпитавам!
black_warrior
black_warrior
Терорист

Female
Job/hobbies : killer
Брой мнения : 392
Дата на регистрация : 07.03.2008

http://www.vbox7.com/user:nightwish3197

Писане  Vampire_Love Вто 07 Юли 2009, 21:04

Вярвам, но не в християнски Бог, Той е пророк в нашата вяра.
Vampire_Love
Vampire_Love
Терорист

Female
Брой мнения : 172
Дата на регистрация : 07.05.2009

Писане  Angel of the dead Сря 09 Сеп 2009, 12:35

Донякъде ще прави че чрез религията хората са били манипулирани да правят добри неща да се държат добре да се толериват ,обичат уважават и т.н. Обаче как ще си обясните че плочата с 10-те божи заповеди който бог ги е написал действително е съществувал плочата не може сам да се е напишал. Относно създаването на света и всичко живо има много спекулации който много объркват хората и те не знаят на кое да вярват. Едни казват че господ ни е създал други че след кометата се е е ударила хората са се появили други казват че хората са произлезли от маймуните. Истината може никога да не разберем и да си остане в загадка.Попринцип религията вярна или грешна който казват е създадена хората да са по-добри и да н яма войни никъде да се държим взаимно добре да се обичаме и уважаваме и да не проявяваме насилие. Връзрастните хора вярват в това но не и младите те отричат всичко което им го казват по опитните от тях. Като казвате че господ не съществува дефакто казвате че Исус и че Дева Мария не са съществували което е много тнелепо. Да си призная и аз не мога да се нарека много вярваща но има факти който доказват че господ съществува и най-големия факт са Исус и плочата със заповедите.Да кажа че вие вярвате че несеществува бог от тези образувателни програми който казват техните научи теорий или от това че на вас са ви случили много различни неща като загуба на близъ к човек или друго нещастие. Обаче това са възпитания който трябва да минете те ви кавалят и ви правят по-силни не по слаби вие трябва да имат е воля та и желанието защото самият живот е борба и трябва да си признаете грешките а не да си влиаете от другите или лошите неща от живота ви че да казвате че господ е изсмислица. Може и аз да бъркам това само мъртвите знаят дали има или няма бог но ние трябва да имаме поне малко вяра трябва да вярваме и естествено самите ние да се заемем с оправянето на нашата мила родиназащото никой освен нас няма да го стори . Господ ако съществува и несъмнено е така ни наблюдава и ни дава изпитания той няма да ни управи проблемите той иска ние самите да го направим а не да сме безразлични към ставащото се .вместо да напускаме от българия трябва да останем и да се борим обаче всички млади бягат за да си намерят добра работа обаче ако не ние младите кой друг би направил че бългаярия отново да стъпи на краката каквото е била такава преди хиляди години.Повярвах че някаква сила съществува когато се върнах жива и здрава когато избягах от вкъщи и баба ми каза че някакъм глас и е казал че ще се върна и аз в действителност се върнах.
Angel of the dead
Angel of the dead
Терорист

Female
Брой мнения : 239
Дата на регистрация : 07.09.2009

Писане  Chocolate_Cookie Нед 27 Сеп 2009, 11:47

Съжалявам,че не прочетох мнението на Angel of the dead ,но просто ми дойде отвътре и реших да напиша преди малкия ми мозък да е забравил ,... каквото трябва хах..

Значи ,аз лично н е вярвах във бог. Сега се занимавам със разни неща, не точно уика а демони , ритуали , ангели , медитация ,било то чакра или да се отделяш от тялото си. Също така и с енергията около нас.

На няколко пъти ми се случва да говоря със неща, които хората не виждат и не чуват . Случвало ми се е да се пренасям на друго място в съня си или просто , когато си затворя очите да видя нещо и то да се оказва истина. От къде съм толкова сигурна ,че е вярно ли? Защото не съм сама имам няколко познати , които са на същото дередже и на един от ритуалите ни се появи , прекрасно виждащ се ,ангел или нещо..... и говорихме със него. Сега ще кажете ,че си измислям ,защото тези неща не се случват на всеки,камоли на мен.. И защото съм го писала,тук във форума ,едва ли не да се похваля.Но аз си вярвам ,защото ми се случи. Против бог съм до някаква степен , но ен го мразя. Ако вярвам в едното,трябва да вярвам и в другото..
Еми не аз не се хваля,просто ви казвам че ги има и това ,че ние или повечето хора не ги виждат и чуват незначи че не са около нас. Щом и тях ги има и Бог го има. Това е според мен ,някой ще ми с еизсмеят други ще ми повярват.. icon_smile
Chocolate_Cookie
Chocolate_Cookie
Терорист

Female
Job/hobbies : Art, Music, etc
Humor : ъ
Брой мнения : 269
Дата на регистрация : 06.05.2009

Писане  Sponsored content

Sponsored content