The Lord of the Rings-Trilogy
+2
Little.Vampire
Shinshoku
6 posters
Страница 1 от 1
The Lord of the Rings-Trilogy
Чудех се как може да го нема тоя велик филм тука
The Lord of the Rings-The Fellowship of the Ring
## Жанр : Екшън / Фентъзи / Приключенски
## Режисьор : Питър Джаксън
## Сценарист : Фран Лолш
## В ролите : Хюго Уийвинг, Илайджа Ууд, Лив Тайлър, Йън Холм, Шон Бийн, Джон Рис-Дейвис, Кристофър Лий, Йън Маккелън, Кейт Бланшет, Виго Мортенсен, Шон Остин
## IMDB : Линк към IMDB / User Rating: 8.7/10 (279,103 votes) / Top 250: #19
## Държава : САЩ / Нова Заландия
## Година : 2001
## Премиера : 22 Март 2002 за България
## Времетраене : 180 минути
## Резюме : От 1954 г., когато е публикувана "Задругата на пръстена" от Дж.Р.Р. Толкин - първата част от неговия забележителен епос в три тома, "Властелинът на пръстените", тя разпалва от въображението и мечтите на повече от 100 милиона читатели по цял свят. Със създаването на напълно нова и вълнуващо достоверна вселена, книгата се превръща в еталон за жанра "фентъзи". Питър Джаксън съживява тази фанатзия в удивително филмово приключение. То представя незабравим герой - хобитът Фродо Багинс - въвлечен във война с митични мащаби в Средната земя: свят, пълен с вълшебство и магични умения. Но преди всичко филмът е апотеоз на преданото приятелство и личната смелост, които биха могли да надмогнат дори и най-разрушителните сили на мрака.!
The Lord Of The Rings : The Two Towers
## В ролите : Йън Маккелън, Шон Бийн, Виго Мортенсен, Лив Тайлър, Миранда Отто, Кристофър Лий, Шон Остин, Джон Рис-Дейвис, Кейт Бланшет, Илайджа Ууд, Хюго Уийвинг
## IMDB : Линк към IMDB
## Оценка в IMDB : 8.7/10 (193,218 гласа) #25 в топ 250 на IMDB
## Официален сайт : Линк
## Държава : САЩ / Нова Зеландия / Германия
## Година : 2002
## Времетраене : 223мин.
## Бюджет : 94,000,000 $
## Релийзът е на група : aXXo
## Субтитри : В торента ,благодарение на http://subs.unacs.bg
## Резюме : Втората част от фантастичната история започва оттам, където свърши първата: смелата група от хобити, елфи и хора се е разделила на три, опитвайки се да се противопостави на злите сили на Саруман и Саурон. В своите пътешествия, членовете на Задругата ще се сблъскат с невъобразими опасности и древни чудеса. Заедно те ще трябва да се изправят срещу могъщата сила на Двете кули. С много нови светове и завладяващи нови герои приключението продължава... с още по-богати образи, по-зрелищни визуални ефекти, повече магия...
The Lord Of The Rings : The Return Of The King
## В ролите : Илайджа Ууд, Лив Тайлър, Миранда Отто, Джон Рис-Дейвис, Виго Мортенсен, Йън Маккелън, Орландо Блум
## Оценка в IMDB : 8.8/10 (201,736 гласа) #9 в топ 250 на IMDB
## Година : 2003
## Времетраене : 251мин.
## Резюме : Историята продължава… Докато Фродо, Сам и Ам-гъл се приближават към отровените от злото земи на Мордор, за да унищожат Единствения, Арагорн се опитва да обедини хората, за да се изправи срещу Саурон. Времето им изтича, а силите на злото обсаждат Минас Тирит, столицата на кралете на Гондор.
Кралят се завръща. Арагорн се извисява на бойното поле и властният му светъл поглед, възпламенява войската, която се подчинява на волята му. Светът на Средната земя е на ръба да бъде разкъсан в една последна битка между Доброто и Злото. Пътят продължава напред към светлината или назад в мрака.
The Lord of the Rings-The Fellowship of the Ring
## Жанр : Екшън / Фентъзи / Приключенски
## Сценарист : Фран Лолш
## В ролите : Хюго Уийвинг, Илайджа Ууд, Лив Тайлър, Йън Холм, Шон Бийн, Джон Рис-Дейвис, Кристофър Лий, Йън Маккелън, Кейт Бланшет, Виго Мортенсен, Шон Остин
## IMDB : Линк към IMDB / User Rating: 8.7/10 (279,103 votes) / Top 250: #19
## Държава : САЩ / Нова Заландия
## Година : 2001
## Премиера : 22 Март 2002 за България
## Времетраене : 180 минути
## Резюме : От 1954 г., когато е публикувана "Задругата на пръстена" от Дж.Р.Р. Толкин - първата част от неговия забележителен епос в три тома, "Властелинът на пръстените", тя разпалва от въображението и мечтите на повече от 100 милиона читатели по цял свят. Със създаването на напълно нова и вълнуващо достоверна вселена, книгата се превръща в еталон за жанра "фентъзи". Питър Джаксън съживява тази фанатзия в удивително филмово приключение. То представя незабравим герой - хобитът Фродо Багинс - въвлечен във война с митични мащаби в Средната земя: свят, пълен с вълшебство и магични умения. Но преди всичко филмът е апотеоз на преданото приятелство и личната смелост, които биха могли да надмогнат дори и най-разрушителните сили на мрака.!
The Lord Of The Rings : The Two Towers
## В ролите : Йън Маккелън, Шон Бийн, Виго Мортенсен, Лив Тайлър, Миранда Отто, Кристофър Лий, Шон Остин, Джон Рис-Дейвис, Кейт Бланшет, Илайджа Ууд, Хюго Уийвинг
## Оценка в IMDB : 8.7/10 (193,218 гласа) #25 в топ 250 на IMDB
## Година : 2002
## Времетраене : 223мин.
## Резюме : Втората част от фантастичната история започва оттам, където свърши първата: смелата група от хобити, елфи и хора се е разделила на три, опитвайки се да се противопостави на злите сили на Саруман и Саурон. В своите пътешествия, членовете на Задругата ще се сблъскат с невъобразими опасности и древни чудеса. Заедно те ще трябва да се изправят срещу могъщата сила на Двете кули. С много нови светове и завладяващи нови герои приключението продължава... с още по-богати образи, по-зрелищни визуални ефекти, повече магия...
The Lord Of The Rings : The Return Of The King
## В ролите : Илайджа Ууд, Лив Тайлър, Миранда Отто, Джон Рис-Дейвис, Виго Мортенсен, Йън Маккелън, Орландо Блум
## Оценка в IMDB : 8.8/10 (201,736 гласа) #9 в топ 250 на IMDB
## Година : 2003
## Времетраене : 251мин.
## Резюме : Историята продължава… Докато Фродо, Сам и Ам-гъл се приближават към отровените от злото земи на Мордор, за да унищожат Единствения, Арагорн се опитва да обедини хората, за да се изправи срещу Саурон. Времето им изтича, а силите на злото обсаждат Минас Тирит, столицата на кралете на Гондор.
Кралят се завръща. Арагорн се извисява на бойното поле и властният му светъл поглед, възпламенява войската, която се подчинява на волята му. Светът на Средната земя е на ръба да бъде разкъсан в една последна битка между Доброто и Злото. Пътят продължава напред към светлината или назад в мрака.
Info:zamunda.net
Филма е страхотен,обожавам го :)
Последната промяна е направена от -Storm.Fucker- на Чет 14 Май 2009, 19:12; мнението е било променяно общо 3 пъти
Shinshoku- Ретард
-
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008
Re: The Lord of the Rings-Trilogy
Оооо, да!
Невероятни са! Гледала съм ги всичките, и то по няколко пъти! :icon_bigrin:
Невероятни са! Гледала съм ги всичките, и то по няколко пъти! :icon_bigrin:
Little.Vampire- Модератор
-
Job/hobbies : Goth & Vampires
Humor : Може ли да вечерям с теб?
Брой мнения : 2313
Дата на регистрация : 07.11.2008
Един от любимите ми филми.
И историята и героите са страхотни.
И историята и героите са страхотни.
Blackie.- Зарибен
-
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008
Нвероятен си е филма. Чрез него доста актьори които до сега не са били толкова известни, в този филм блеснаха :) Всичко, ефекти,костюми, история...всичко е изпипано и ти прай кеф да го гледаш ^^
Shinshoku- Ретард
-
Това е най-любимия ми филм.Аз първо прочетох книгите и още от първия път направо се влюбих в историята.Но не съм предполагала че ще направят такъв невероятен филм по книгата на Толкин.И в действителност много актьори пробиха благодарение на филма.А една от най-добрите роли е на Ам-Гъл...звучи малко странно,но си е така шапка му свалям на Анди Съркис Това което със сигурност може да се каже е че се нарежда до най-великите хитове в жанра,а и в историята на киното,със страхотни ефекти, страхотен саундтрак и зрелищни битки.И да, всичко е изпипано,има си и свойте дребни пропуски, но за такава мащабна продукция е неизбежно пък и се броят на пръстите на едната ръка.Аз съм "малко" пристрастна, знам филмите на изуст,но не може да се отрече че комбинацията - "Толкин-Джаксън" роди уникален хит който за мен си остава на първо място.Може още доста да се изпише ама айде да не прекалявам. :icon_bigrin:
misashi-
Брой мнения : 58
Дата на регистрация : 18.02.2009
Каква съм излагация само, за да не пиша тук...
Да кажем, че бях някъде 2-ри клас (щом само първите два филма бяха излезли), когато открих филма. И направо се вманиячих. Филмите още тогава ги изгледах по 2-3 пъти. След като ми омръзна, започнах да търся инфо за "Завръщането на Краля" и датата на излизане в България. Поне няколко месеца съм разпитвала и търсила. Накрая ми омръзна и се отказах.
Преди няколко месеца бяха давали "Завръщането на Краля" по НТВ, мисля. Присетих се за трилогията и още през нощта си я изтеглих.
Общо взето, всеки един филм съм го гледала поне 5-6 пъти и съм направо вманиячена. Разликите с книгите са наистина много, но това определено ми се нрави.
Сега и аз да кажа какво ми направи най-силно впечатление - архитектурата, особено на Минас Тирит. Велика е! Абсолютно всичко си е изпипано относно архитектурата, че направо ме главозамая първия път. Също и битките са невероятни.
Любими герои: Леголас и Гимли.
Любима сцена: Надпиването от началото на "Завръщането на Краля". Уникално беше, толкова съм се смяла...
Любима част: "Двете Кули"
Това беше от мен, мисля... Ако се сетя за още нещо, ще пиша.
П.С. Забелязвам засилена употреба на руси перуки и лещи...
Да кажем, че бях някъде 2-ри клас (щом само първите два филма бяха излезли), когато открих филма. И направо се вманиячих. Филмите още тогава ги изгледах по 2-3 пъти. След като ми омръзна, започнах да търся инфо за "Завръщането на Краля" и датата на излизане в България. Поне няколко месеца съм разпитвала и търсила. Накрая ми омръзна и се отказах.
Преди няколко месеца бяха давали "Завръщането на Краля" по НТВ, мисля. Присетих се за трилогията и още през нощта си я изтеглих.
Общо взето, всеки един филм съм го гледала поне 5-6 пъти и съм направо вманиячена. Разликите с книгите са наистина много, но това определено ми се нрави.
Сега и аз да кажа какво ми направи най-силно впечатление - архитектурата, особено на Минас Тирит. Велика е! Абсолютно всичко си е изпипано относно архитектурата, че направо ме главозамая първия път. Също и битките са невероятни.
Любима сцена: Надпиването от началото на "Завръщането на Краля". Уникално беше, толкова съм се смяла...
Това беше от мен, мисля... Ако се сетя за още нещо, ще пиша.
CriminaL Baby.- Ретард
-
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008
Ryuugu Rena ~ написа:
уаааа..сейм хиър обожавам елфите...още от малка си падам по дългокоси батковци особено с остри уши Леголас ми е любимец просто заедно с...мм...забравих му името на елфа който го убиха в ДВЕТЕ КУЛИ, който умря в ръцете на Арагорн...напиването просто кърти
"Усещам леко гъделичкане по прънстите, май започва да действа" не е истина как падна Гимли
Двете Кули просто е велика.Битка там е просто...немам думи...да не говорим че момента с енти-те ми е любим когато атакуваха Саруман...абе изобщо велик филм...най-великия за века...никога няма да ми омръзне.. ;)
Shinshoku- Ретард
-
Eлфът, който го убиха в "Двете Кули" се казва Халдир. Както и да е.
Сцената с ентите беше велика. Особено когато този, който разнасяше Мери и Пипин из гората разбра, че голяма част от дърветата липсват. И когато ентите размазаха орките, които навлязоха в гората... Уникално беше просто.
Споменах ли, че Мери и Пипин ме радват на макс? Когато единия от двамата изрита някакъв си в лицето, докато пееха, качени на масата, си умрях от смях
Нито един от филмите определено не се жанрира като комедия, но мен лично ме е болял коремът от смях
"Какво става оттатък?"
"Да ти го опиша ли? Или искаш да те покача на сандък?"
Бду, смехът на Гимли рулз
П.С. Само мен ли Еовин ме дразни?
Сцената с ентите беше велика. Особено когато този, който разнасяше Мери и Пипин из гората разбра, че голяма част от дърветата липсват. И когато ентите размазаха орките, които навлязоха в гората... Уникално беше просто.
Споменах ли, че Мери и Пипин ме радват на макс? Когато единия от двамата изрита някакъв си в лицето, докато пееха, качени на масата, си умрях от смях
Нито един от филмите определено не се жанрира като комедия, но мен лично ме е болял коремът от смях
"Какво става оттатък?"
"Да ти го опиша ли? Или искаш да те покача на сандък?"
Бду, смехът на Гимли рулз
CriminaL Baby.- Ретард
-
Ryuugu Rena ~ написа:
Честно казано ми беше все тая. Аз бях прекалено съсредоточена б/у самия филм и не забелязах Еовин, въпреки че беше доста дразнеща на моменти като се таковаше около Арагорн Не че ме интересува де. Арагорн не ми е сред любимците така или инче...
Мери и Пипин рулз
Мен ме дразнеше адски много Фродо Можеби щото беше психясал от пръстена но...все като идваха моментите с него,Сам и Ам-гъл ги превъртах
Eлфът, който го убиха в "Двете Кули" се казва Халдир
п.п. Същия Поради факата че само за малко беше на екрана не му запомних името
леле имаше едном момиче в даскалото ни което приличаше на него и направооо не знам как не и скочих да я разцелувам
Shinshoku- Ретард
-
И аз не бих му запомнила името ако не четях книгата.
Иначе и аз превъртах моментите с Фродо, Сам и Ам-Гъл. И тези, в които Еовин се върти около Арагорн. Въпреки, че той определено не ми е сред любимите герои, тая ми бърка в психиката.
Бду, щеше да е яко, ако Фродо беше паднал в оная лава, когато ходеха да унищожават пръстена.
П.С. Радвам се, че диалозите в сценария на филма и книгата са много различни. В "Загругата на пръстена" (книгата) Леголас е тотално пренебрегнат и сигурно има някъде 20 реплики
Иначе и аз превъртах моментите с Фродо, Сам и Ам-Гъл. И тези, в които Еовин се върти около Арагорн. Въпреки, че той определено не ми е сред любимите герои, тая ми бърка в психиката.
Бду, щеше да е яко, ако Фродо беше паднал в оная лава, когато ходеха да унищожават пръстена.
П.С. Радвам се, че диалозите в сценария на филма и книгата са много различни. В "Загругата на пръстена" (книгата) Леголас е тотално пренебрегнат и сигурно има някъде 20 реплики
CriminaL Baby.- Ретард
-
страхотен филм..
Sinner- Модератор
-
Брой мнения : 1676
Дата на регистрация : 14.05.2009
Similar topics
» The Lord of the Rings
» .hack//G.U. Trilogy
» Stieg Larssons Mellennium Trilogy
» Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes / Тарзан от рода Грейстоук (1984)
» .hack//G.U. Trilogy
» Stieg Larssons Mellennium Trilogy
» Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes / Тарзан от рода Грейстоук (1984)
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите