Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Los Novios Bulgaros (Bulgarian Lovers)

Go down

Los Novios Bulgaros (Bulgarian Lovers) Empty Los Novios Bulgaros (Bulgarian Lovers)

Писане  Façade Съб 07 Мар 2009, 13:14

Los Novios Bulgaros (Bulgarian Lovers) Los_novios_bulgaros00

## Режисьор : Eloy de la Iglesia

## В ролите : Fernando Guillen Cuervo, Drita Biba, Pepon Nieto, Anita Sinkovic, Fernando Albizu, Roger Pera, Simon Andreu, Roman Lucknar, Julia Martinez, Gracia Olayo, Emma Penella

## Държава : Испания

## Година : 2003

## Времетраене : 96 минути

## Резюме : 40-годишният испанец Даниел, гей с аристократичен произход, се запознава с младо и пълно с живот наше момче. Кирил е на 23 години и е представител на първата ни вълна емигранти. Ето как са изглеждали нашите момчета през очите на Даниел: "Да имаш любовник от България може и да звучи като екстравагантен и екзотичен каприз, или като превилегия за претенциозни содомити и дръзки хомосексуалисти, или като някаква нечувана префиненост, но в средата на 1990 в Мадрид съвсем не беше така. Трябваше само да наобиколиш "Пуерта дел сол" (площад в старата част на Мадрид), да огледаш момчетата, скупчени около фонтана, да усетиш очарователната смесица от арогантност и безпомощност, която излъчваха като единствено средство за оцеляване. Достатъчно беше да си избереш един, да му се усмихнеш, да се доближиш до него, да го поканиш с общоприетите знаци да хапне или пийне в заведение за бързо хранене и да му предложиш отново със знаци, по възможност по-дикретни, да прекарате известно време у вас. Отговорът на момчето биваше светкавичен: "5 хиляди песети". Бяха се научили още от първия миг да го казват на съвършен испански."

И така, Даниел се влюбва в Кирил. Започва да го издържа, урежда документите му, дори рискува живота си, предавайки радиоактивен материал на български мафиоти. Приема, че ще трябва да издържа и гаджето на Кирил - Калина. Идва на сватбата им в България, готов да заложи името, репутацията, парите си, само за да е щастлив българският му любовник. След всичко, което преживява в името на любовта си към Кирил, Даниел казва: "Бях рицар и имах български любовник, който пък от своя страна си имаше любовница българка. Тримата образувахме едно уникално семейство в зародиш, зачатък на странна и главозамайваща фамилна троица, в която всичко мое им принадлежеше, а от всичко тяхно аз споделях единствено българина. Ала останах без любовник и сега се чудя дали все още продължавам да бъда рицар. Мисля, че съм безнадежден случай. Жалка работа. Като начало смятам да се напия. Винаги съм бил рицар - въздържател, но в този момент с нагла решителност и разпасаност - задължителна за всеки безнадежден случай, отварям бутилка rakia. Това е алкохолът, който българите поемат с литри в миниатюрни чашки от дебело стъкло с искреното намерение да си сгреят сърцето. Преди, за да устоят с негова помощ на неумолимата враждебност на комунизма. Сега, за да продължават да оцеляват пред същата неумолима враждебност на тоя непоправим живот. Защото в края на краищата, единственото нещо, което им остана завинаги като стар, безмилостен приятел, това е тяхната rakia. Nazdrave, както се казва на български."
Façade
Façade
Ретард

Female
Character : Insane, Pervy ,Yaoi Lover, Dreamer
Брой мнения : 4937
Дата на регистрация : 05.02.2008

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите