Kaiji
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 1
Kaiji
Тип: ТВ
Епизоди: 26
Статус: Завършено *обявен е втори сезон... някога*
От-до: Окт 2, 2007 до Апр 1, 2008
Продуценти: Madhouse Studios
Жанрове: спорт, хазарт, драма
Продължителност: 23 минути за епизод
Аудитория: 13 г. и нагоре
Kaiji не е типичен главен аниме герой с куп добродетели. Той е комарджия, ревльо, мързелив и безработен. Не го интересува, че няма пукната йена в джоба, защото чака своя шанс да спечели "лесни" пари чрез игра на комар, но почти винаги е от страната на губещите. Обичайно си изкарва яда върху скъпите коли като им нарязва гумите, докато един ден на вратата не почуква господин, който иска от Kaiji няколко милиона дълг. Шокът за безработния младеж е неописуем и той е принуден да се качи на круиз пълен с негови "събратя" по участ. Условието е да остане само един печеливш, останалите ги очаква нерадостна съдба... Дали Kaiji ще успее или ще е един от многото затънали още повече в дългове? Това ни очаква да разберем през следващите епизоди.
Автор на резюмето: spiralkinda (?) /Animes-bg/
-----
Първо: Не очаквайте аниме, от което ще си извадите момченца за харема си. Момичета няма пък въобще. За да почнете да го гледате, трябва да го направите с нагласата и очакването за нещо свързано с хазарт, адът през който минава човекът, опитващ се да погаси дълга си и отвратителната природа на пълните с пари баровци, които се радват на чуждата болка, чуждата смърт и дори се обзалагат за абсурдни залози от вида: Кой пръв ще падне от летвата и ще прелети над 120 м във въздуха...
Второ: оценката ми :D
Артът спря да ми прави впечатление точно на втората минута, той си беше на място специално за това аниме със сигурност. ;) Не мога да си представя някое бишоненче в цялата тази атмосфера Гърбавия и фрашкан с петна нос на Kyoudou /ако му е такова името ^^' За разлика от Каиджи аз го забравих на първата минута / само изтъкваше проклетията му, някой обикновен старец от красиво нарисувано аниме нямаше да мине :)
Саундтрака адски ми хареса, оп-а и ед-а също, не съм ги пропускала нито един път ^^ Само онзи коментатор не ми допадаше, но нищо ;Д
По едно време го спрях анимето за два месеца, там където минаваха по летвата над въздуха - леко ми бе изтъпяло там, но после за няма и ден изгледах останалото, защото ми беше интересно как Каиджи ще победи Тонегава, а после ще вземе ли парите или ще загуби пръстите си... Краят много ми вдигна оценката към анимето, която като го почнах наново бе доста по-ниска - идеален беше, естествено не бе приятно за Каиджи, но някакси deus ex machina край на такова аниме нямаше да ми се върже. :)
Като оплакване имам само това, че на моменти доста се протакваше анимето, за Бога, цял епизод ми теглят две листчета >< Но беше пък за доброто на сюжета, така че ще го преживея. Доволна съм и ако има втори сезон ще го гледам докато е онгоинг, че накуп няма да ми понася да го гледам, протакването не ми допадаше особено ^^' Но по епизод на седмица ще бъде идеално и за нищо на света няма да го пропусна :)
Ricchan ^^- Администратор
-
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите