Kanon (2006)
+4
CriminaL Baby.
General_Grievous
Shinshoku
Ricchan ^^
8 posters
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 1
Kanon (2006)
Заглавие: Kanon (2006)
Жанр: Фантастика, Гимназия, Магия, Романтика, Сейнен,Трагедия
Тип: ТВ
Епизоди: 24 -> 06.10.2006 до 16.03.2007
Продукция: Key, Visual Art`s, Kyoto Animation, MOVIC, Pony Canyon, TBS
Информация: AniDB
Оупънинг: Last Regrets by Key & Ayana
Ендинг: Kaze no Tadori Tsuku Basho by Ayana
Римейк на Kanon (2002 ако не се лъжа). С анимацията са се заели Kyoto, аниматорите и на Clannad ^_^
Млад мъж на име Юичи Аизауа слиза от влака и навлиза в град, покрит от сняг. Напуснал е областта преди 7 години и сега се завръща отново - при спомените, които е изоставил. Въпреки че те са бледи, момичетата, които все още си го спомнят и са имали връзка с него започват да му помагат да си спомни. В същото време се завръщат и лошите му спомени, които ще го преследват.
---------------
Повечето сте гледали Air; То е адаптирано по игра на Key. Какво общо ли? Ами и Kanon 2006 е адаптирано по игра /визуална новела/ на същите тези Key. Артът е от създателите на този на Air. Т.е. ако ви е харесало Air, гледайте и тази творба, правена от едни и същи автори /анимация и история/. ;) А после врътнете един поглед на Clannad, за Бога, това е третото аниме адаптирано по игра на Key :D и анимирано пак от Kyoto XD Ако сте почнали с Clannad, първо вижте Kanon 2006, накрая Air, за да има все пак някакъв ред ;) И тва е... Препоръчвам го, защото казват, че е по-добро от Clannad... А Clannad е страхотно аниме, така че... нагъвайте.
Иначе аз сега в момента гледам 1 еп XD Uguuu~
Ricchan ^^- Администратор
-
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008
Re: Kanon (2006)
- Spoiler:
- Макото~
Кх...гхк...кнх
Много ме трогна арката й, разстроих се много...
Анимето е мн драматично и трагично засега, губите ако не го гледате
-
арта ме кефи,много са сладки и май ще си го почна
аз никога не съм гледала Air тъй че си немам хал хабер какво е
аз никога не съм гледала Air тъй че си немам хал хабер какво е
Shinshoku- Ретард
-
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008
Не бих казала, че прилича на Air, по-скоро на Clannad или обратното :Д
Просто Air доколкото знам е първата съвместна работа на Key & Kyoto, която комбинация на мен вече ми донесе две зверски драми, предполагам и Air не отстъпва, даже я пишат като първенец сред трите ;) Главно виж жанровете, за да добиеш представа и анимето е на принципа герой - отделна арка. И артът наистина е прекрасен, не че се очаква нещо друго от Kyoto ^^ Действието както се развива зимата има много красиви зимни пейзажи и също приятни топли залези
Просто Air доколкото знам е първата съвместна работа на Key & Kyoto, която комбинация на мен вече ми донесе две зверски драми, предполагам и Air не отстъпва, даже я пишат като първенец сред трите ;) Главно виж жанровете, за да добиеш представа и анимето е на принципа герой - отделна арка. И артът наистина е прекрасен, не че се очаква нещо друго от Kyoto ^^ Действието както се развива зимата има много красиви зимни пейзажи и също приятни топли залези
-
Излгедах Clannad и вече тегли и Kanon
такмо нешо с маги ми се гледаше че напоследак само това ми е в главата
а и доколкото разбрах има и героиня която много ще ми хареса тай че надявам се няма да ме разочерова
такмо нешо с маги ми се гледаше че напоследак само това ми е в главата
а и доколкото разбрах има и героиня която много ще ми хареса тай че надявам се няма да ме разочерова
Mм, сега гледам 1ви епизод и е просто... прекрасно... Артът е невероятен...
CriminaL Baby.- Ретард
-
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008
Мисля, че го почнах преди да отида на море.. Много ми хареса и трябва да го довърша >_<
Cocaine`- Глобален Модератор
-
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Брой мнения : 3139
Дата на регистрация : 21.04.2008
Кяяяя- зимни пейзажи супер Много обичаам анимета със зима (снежец) много ме радват дори само един епизод да е просто ми разтапя сърчицето
аниуей...ще си го дръпна...нямам търпение да ми се изтегли анимето което тегля ся че да си го дръпна
аниуей...ще си го дръпна...нямам търпение да ми се изтегли анимето което тегля ся че да си го дръпна
Shinshoku- Ретард
-
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008
Едно от най-добрите в жанра Просто... прекрасен арт, заплетена история /обожавам ги такива дето ме карат да ползвам сивото си вещество, което нямам/, драматично, чак трагично... Комедията бе на ниво... Героите, о, ГЕРОИТЕ Нямаше нито един, който да ме е подразнил! А това е рядкост, дами и господа Малко ме стресираха по едно време... Анимето има фетиш към смъртта и смъртните опасности... доста
Поредното доказателство, че Key x KyoAni = EPIC WIN.
Kanon 2006>Clannad... Защото в Kanon нямаше същество като Нагиса... всички драми ги приемах лично, а не да ми е все тая, защото еди кой си не ме кефи. Нямам думи, прекрасно е <3
Деца, слушайте ме и го гледайте
10/10 Просто място за спор няма.
Задължителното...
Makoto = Ayu > Mai > Nayuki > Sayuri > Shiori & etc
Uguu~ Auu~ It ended
- Spoiler:
- Жал ми е за Макото, тъй като тя нямаше шанса да получи втори шанс в човешкия свят
Но се върна като лисиче <3 /последната сцена от анимето/
Поредното доказателство, че Key x KyoAni = EPIC WIN.
Kanon 2006>Clannad... Защото в Kanon нямаше същество като Нагиса... всички драми ги приемах лично, а не да ми е все тая, защото еди кой си не ме кефи. Нямам думи, прекрасно е <3
Деца, слушайте ме и го гледайте
10/10 Просто място за спор няма.
Задължителното...
Makoto = Ayu > Mai > Nayuki > Sayuri > Shiori & etc
Uguu~ Auu~ It ended
-
Най-сетне намерих време и го догледах.
Анимето наистина си струва... и героите са страхотни, а историйте им завладяващи, някои особено драматични. Единствено ми останаха в мъгла нещата около Аю, но може би ако си напрегна мозъка повече, ще успея да схвана.
Анимето наистина си струва... и героите са страхотни, а историйте им завладяващи, някои особено драматични. Единствено ми останаха в мъгла нещата около Аю, но може би ако си напрегна мозъка повече, ще успея да схвана.
Blackie.- Зарибен
-
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008
- Spoiler:
- Аю изпаднала в кома след падането от дървото, което докарало шок на Юичи и затова е забравил всичко случило се с него, запознанствата му и прочее в този град. Докато е в кома обаче, тя се разхожда из града, със спомените от детството си, дори училището й е това от спомените й- дървото, което в последствие бе отсякано, заради драмата около падането на детето от там. Накрая обаче тя изчезва от погледите на хората, защото времето й е свършило. А съвсем накрая, тя се събужда от комата си и за разлика от Фуко /Кланнад/, тук вече хората си я спомнят, стават свидетели на това чудо - да я виждат докато е в кома и следователно, на излизане от болницата я чака с нетърпение шепа народ и гадже Не търси логиката и научното обяснение, няма такова, все пак, един от жанровете е фентъзи.
-
Ъм...да, аз точно някаква логика търсех
Абсолютно всичко, което до момента обясни ми беше ясно, с изключение на:
Абсолютно всичко, което до момента обясни ми беше ясно, с изключение на:
- Spoiler:
- Как докато е в кома се разхожда из града със спомените си и как изчезва от погледите на хората, защото времети й свършва. Също и факта, че хората си я спомнят... всичко това здравата ме обърка :getr:
Blackie.- Зарибен
-
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008
Много ме измъчи това аниме.Сега съм на 17 епизод и ми отне около един месец и нещо да го стигна.Ту ми беше on-hold ту watching.Вярно арта е прекрасен, но някакси не го схващам самото аниме и умрях от скука.Най-много ми хареса арката на Май за сега, а също и тази на Макото не беше лоша.Ами ще се измъча да го изгледам и ще си кажа финалната оценка след време.
Megaphy- Администратор
-
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008
ГОЛЯМ СПОЙЛ НЕ ЧЕТЕТЕ АКО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ АНИМЕТО!
Добре.. дойде и моят час.Започвам да се обяснявам: /Стани сори ще ползвам твоята система за оценяване =D/
1.Герой: Всички герой са страхотни.Нямаше такъв, който да мразя с изключение на едно нещо. /после ще кажа/ Тези, които най ме впечатлиха бяха Май /personal favourite =3/ и Макото.Единствено Аю не ми се нрави.Не си падам по дребни лигави същества като нея.Не бих казала, че я мразя просто ми е безразлична и лично за мен напълно излишна.Вярно, че тя беше центъра на действията, но по-добре щеше да е ако Макото беше останала.
Наюки е пич с чувство за хумор - много ме радва. /Faito, dayo =3/
Дотук 9/10
2.Музика : Е тук няма да пиша много.Музиката се връзваше прекрасно с всички моменти дали комични или драматични.
10/10
3.Арт: Прекрасни пейзажи и анимация на ниво - 10/10
4.История: Аз съм от тези, които не умеят да вникват в аниметата.Уникално оплетена история - нищо не разбрах и умрях от скука.Ще го карам по арки:
- Май: Една от арките, които най ме впечатлиха.Направо се влюбих в героинята и точно частта с нейната арка изгледах с удоволствие.
- Макото: На ръба да се разплача.Другата най добра арка.Доста трогателно се развиха нещата жалко, че не можа да остане с Юичи.
- Шиори: Не достатъчно добра.Шиори е другата героиня, която смятам за излишна, но пък за сметка на това сестра 'и е пич. Мястото, на което умрях от скука.
- Наюки: Не беше зле.Стана ми кофти за момичето.Несподелена любов, отхвърляне и накрая майка и стана жертва на катастрофа.
- Аю: /+край/ Най-шибано заплетената история.Трогателно беше, не отричам, но има едно голямо "НО".Накрая изобщо не зацепих какво се случва.Човек не може да разбере кога героя има flashback и кога е реалност.Нищо не се връзваше.Края на анимето, не ме очарова и не останах с чувства, които да запомня за дълго.Просто симнатия към героите и добри впечатления по някои неща.
8/10
Крайна оценка: 8/10 Не питайте защо и не ме изяждайте, че го оплюх леко.
Последната промяна е направена от Dark.Soul на Чет 18 Юни 2009, 16:33; мнението е било променяно общо 1 път
Megaphy- Администратор
-
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008
Ъ, ъ, ъ малко се обърках с тази
ако някой може само малко да ми го доизясни...
Дп 9 еп съм и ми хареса, само малко устите ми се струват нагоре, но това са подробности, Макото много ме радва <3 Auu~ Мисля, че в най-скоро време ще го изгледам :)
- Spoiler:
- лисическа история,
ако някой може само малко да ми го доизясни...
Дп 9 еп съм и ми хареса, само малко устите ми се струват нагоре, но това са подробности, Макото много ме радва <3 Auu~ Мисля, че в най-скоро време ще го изгледам :)
-
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Оо, ами... първо изгледай арката й, че ще ти наспойля ако ти я обясня. Самата аз не я помня много добре, но ще се опитам да ти обясня Но първо я изгледай и auu~ Макото е супер
-
Леле, изгледах го. Изключително много ми хареса, но накрая тва за диадемата не го разбрах, нали уж и я даде пък кво се оказа... Те така де, няма да коментирам много, защото кирилицата ми не работи. Но ще се опитам да му намеря място в ТОП 5 :Д Ако някои може да ми каже от къде да си изтегля OST-A. Музиката много ми хареса ii като цяло 10/10 ^^
-
Хаха.. това аниме наистина е хубаво.. в началото не смятах, че ще е добро, но реших да му дам панс :))
Супер е! Историйте за момичетата... <333 Нямам думи. Не очаквах почти нищо от това, което всъщност се случи.. имаше доста драма.. аз попринцип не си падам по такива, ама на това аниме историята му беше завлядяваща.. навих се да гледам и Air :D :D :D
За мееен любимка ми е тазиии дето викаше Ahaha~ /и от там ми стана навик и аз да викам така.. питайте Ицо :D /
Маи.. също ме кефи :] Абее героите като цяло бяха много добри.. майката на Наюки също много ме кефи с нейните бързи отговори :D :D
Дала съм му 10.. макар, че за мен това е малко прекалено, но все пак си е доста добро аниме ^^
Супер е! Историйте за момичетата... <333 Нямам думи. Не очаквах почти нищо от това, което всъщност се случи.. имаше доста драма.. аз попринцип не си падам по такива, ама на това аниме историята му беше завлядяваща.. навих се да гледам и Air :D :D :D
За мееен любимка ми е тазиии дето викаше Ahaha~ /и от там ми стана навик и аз да викам така.. питайте Ицо :D /
Маи.. също ме кефи :] Абее героите като цяло бяха много добри.. майката на Наюки също много ме кефи с нейните бързи отговори :D :D
Дала съм му 10.. макар, че за мен това е малко прекалено, но все пак си е доста добро аниме ^^
Katinkka- Терорист
-
Job/hobbies : Ren, Ren, Ren, Ren.
Брой мнения : 706
Дата на регистрация : 25.08.2009
Similar topics
» She's The Man / Тя е пич (2006)
» Yuuki (2006)
» Who slept with her / Кой спа с нея (2006)
» NANA 2 (2006)
» Loving Annabelle (2006)
» Yuuki (2006)
» Who slept with her / Кой спа с нея (2006)
» NANA 2 (2006)
» Loving Annabelle (2006)
:: Аниме и манга :: Аниме дискусии
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите