Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kanon (2006)

+4
CriminaL Baby.
General_Grievous
Shinshoku
Ricchan ^^
8 posters

Go down

Kanon (2006) Empty Kanon (2006)

Писане  Ricchan ^^ Вто 03 Фев 2009, 20:42

Kanon (2006) %5BAnimePaper%5Dscans_Kanon_retouch_93310_small

Заглавие: Kanon (2006)
Жанр: Фантастика, Гимназия, Магия, Романтика, Сейнен,Трагедия
Тип: ТВ
Епизоди: 24 -> 06.10.2006 до 16.03.2007
Продукция: Key, Visual Art`s, Kyoto Animation, MOVIC, Pony Canyon, TBS
Информация: AniDB
Оупънинг: Last Regrets by Key & Ayana
Ендинг: Kaze no Tadori Tsuku Basho by Ayana

Римейк на Kanon (2002 ако не се лъжа). С анимацията са се заели Kyoto, аниматорите и на Clannad ^_^

Млад мъж на име Юичи Аизауа слиза от влака и навлиза в град, покрит от сняг. Напуснал е областта преди 7 години и сега се завръща отново - при спомените, които е изоставил. Въпреки че те са бледи, момичетата, които все още си го спомнят и са имали връзка с него започват да му помагат да си спомни. В същото време се завръщат и лошите му спомени, които ще го преследват.

---------------

Повечето сте гледали Air; То е адаптирано по игра на Key. Какво общо ли? icon_rolleyes Ами и Kanon 2006 е адаптирано по игра /визуална новела/ на същите тези Key. Артът е от създателите на този на Air. Т.е. ако ви е харесало Air, гледайте и тази творба, правена от едни и същи автори /анимация и история/. ;) А после врътнете един поглед на Clannad, за Бога, това е третото аниме адаптирано по игра на Key :D и анимирано пак от Kyoto XD Ако сте почнали с Clannad, първо вижте Kanon 2006, накрая Air, за да има все пак някакъв ред ;) И тва е... Препоръчвам го, защото казват, че е по-добро от Clannad... А Clannad е страхотно аниме, така че... нагъвайте.

Иначе аз сега в момента гледам 1 еп XD Uguuu~
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Върнете се в началото Go down

Kanon (2006) Empty Re: Kanon (2006)

Писане  Ricchan ^^ Нед 08 Фев 2009, 09:32

Spoiler:

Кх...гхк...кнх icon_sad icon_sad icon_sad
Много ме трогна арката й, разстроих се много... icon_sad
Анимето е мн драматично и трагично засега, губите ако не го гледате sad icon_sad icon_sad icon_sad
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state

Писане  Shinshoku Нед 08 Фев 2009, 12:05

арта ме кефи,много са сладки и май ще си го почна icon_rolleyes
аз никога не съм гледала Air тъй че си немам хал хабер какво е icon_lol
Shinshoku
Shinshoku
Ретард

Female
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008

Писане  Ricchan ^^ Нед 08 Фев 2009, 15:20

Не бих казала, че прилича на Air, по-скоро на Clannad или обратното :Д
Просто Air доколкото знам е първата съвместна работа на Key & Kyoto, която комбинация на мен вече ми донесе две зверски драми, предполагам и Air не отстъпва, даже я пишат като първенец сред трите ;) Главно виж жанровете, за да добиеш представа и анимето е на принципа герой - отделна арка. И артът наистина е прекрасен, не че се очаква нещо друго от Kyoto ^^ Действието както се развива зимата има много красиви зимни пейзажи и също приятни топли залези icon_smile
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state

Писане  General_Grievous Нед 08 Фев 2009, 17:45

Излгедах Clannad и вече тегли и Kanon icon_lol
такмо нешо с маги ми се гледаше че напоследак само това ми е в главата drop
а и доколкото разбрах има и героиня която много ще ми хареса тай че надявам се няма да ме разочерова icon_lol
General_Grievous
General_Grievous
Терорист

Male
Брой мнения : 1137
Дата на регистрация : 05.03.2008

http://myanimelist.net/profile/LonelyStrategos

Писане  CriminaL Baby. Нед 08 Фев 2009, 17:51

Mм, сега гледам 1ви епизод и е просто... прекрасно... Артът е невероятен...
CriminaL Baby.
CriminaL Baby.
Ретард

Female
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008

Писане  Cocaine` Нед 08 Фев 2009, 19:41

Мисля, че го почнах преди да отида на море.. Много ми хареса и трябва да го довърша >_<

Cocaine`
Cocaine`
Глобален Модератор

Female
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.
Брой мнения : 3139
Дата на регистрация : 21.04.2008

Писане  Shinshoku Нед 08 Фев 2009, 20:15

Кяяяя- зимни пейзажи супер love Много обичаам анимета със зима (снежец) много ме радват дори само един епизод да е просто ми разтапя сърчицето love
аниуей...ще си го дръпна...нямам търпение да ми се изтегли анимето което тегля ся че да си го дръпна icon_redface
Shinshoku
Shinshoku
Ретард

Female
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008

Писане  Ricchan ^^ Вто 10 Фев 2009, 23:05

Едно от най-добрите в жанра icon_smile Просто... прекрасен арт, заплетена история /обожавам ги такива дето ме карат да ползвам сивото си вещество, което нямам/, драматично, чак трагично... Комедията бе на ниво... Героите, о, ГЕРОИТЕ love Нямаше нито един, който да ме е подразнил! А това е рядкост, дами и господа icon_wink Малко ме стресираха по едно време... Анимето има фетиш към смъртта и смъртните опасности... доста drop
Spoiler:

Поредното доказателство, че Key x KyoAni = EPIC WIN.

Kanon 2006>Clannad... Защото в Kanon нямаше същество като Нагиса... всички драми ги приемах лично, а не да ми е все тая, защото еди кой си не ме кефи. Нямам думи, прекрасно е <3

Деца, слушайте ме и го гледайте icon_smile

10/10 Просто място за спор няма.

Задължителното... icon_cool
Makoto = Ayu > Mai > Nayuki > Sayuri > Shiori & etc

Uguu~ Auu~ It ended
icon_sad
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state

Писане  Blackie. Съб 04 Апр 2009, 16:11

Най-сетне намерих време и го догледах.
Анимето наистина си струва... и героите са страхотни, а историйте им завладяващи, някои особено драматични. Единствено ми останаха в мъгла нещата около Аю, но може би ако си напрегна мозъка повече, ще успея да схвана. icon_lol
Blackie.
Blackie.
Зарибен

Female
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008

Писане  Ricchan ^^ Съб 04 Апр 2009, 16:29

Spoiler:
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state

Писане  Blackie. Съб 04 Апр 2009, 16:35

Ъм...да, аз точно някаква логика търсех icon_lol
Абсолютно всичко, което до момента обясни ми беше ясно, с изключение на:
Spoiler:
Blackie.
Blackie.
Зарибен

Female
Брой мнения : 2652
Дата на регистрация : 25.03.2008

Писане  Megaphy Вто 14 Апр 2009, 13:40

Много ме измъчи това аниме.Сега съм на 17 епизод и ми отне около един месец и нещо да го стигна.Ту ми беше on-hold ту watching.Вярно арта е прекрасен, но някакси не го схващам самото аниме и умрях от скука.Най-много ми хареса арката на Май за сега, а също и тази на Макото не беше лоша.Ами ще се измъча да го изгледам и ще си кажа финалната оценка след време.
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Писане  Megaphy Нед 14 Юни 2009, 17:20

ГОЛЯМ СПОЙЛ НЕ ЧЕТЕТЕ АКО НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ АНИМЕТО!

Добре.. дойде и моят час.Започвам да се обяснявам: /Стани сори ще ползвам твоята система за оценяване =D/
1.Герой: Всички герой са страхотни.Нямаше такъв, който да мразя с изключение на едно нещо. /после ще кажа/ Тези, които най ме впечатлиха бяха Май /personal favourite =3/ и Макото.Единствено Аю не ми се нрави.Не си падам по дребни лигави същества като нея.Не бих казала, че я мразя просто ми е безразлична и лично за мен напълно излишна.Вярно, че тя беше центъра на действията, но по-добре щеше да е ако Макото беше останала.
Наюки е пич с чувство за хумор - много ме радва. /Faito, dayo =3/
Дотук 9/10
2.Музика : Е тук няма да пиша много.Музиката се връзваше прекрасно с всички моменти дали комични или драматични.
10/10
3.Арт: Прекрасни пейзажи и анимация на ниво - 10/10
4.История: Аз съм от тези, които не умеят да вникват в аниметата.Уникално оплетена история - нищо не разбрах и умрях от скука.Ще го карам по арки:
- Май: Една от арките, които най ме впечатлиха.Направо се влюбих в героинята и точно частта с нейната арка изгледах с удоволствие.
- Макото: На ръба да се разплача.Другата най добра арка.Доста трогателно се развиха нещата жалко, че не можа да остане с Юичи.
- Шиори: Не достатъчно добра.Шиори е другата героиня, която смятам за излишна, но пък за сметка на това сестра 'и е пич. Мястото, на което умрях от скука.
- Наюки: Не беше зле.Стана ми кофти за момичето.Несподелена любов, отхвърляне и накрая майка и стана жертва на катастрофа.
- Аю: /+край/ Най-шибано заплетената история.Трогателно беше, не отричам, но има едно голямо "НО".Накрая изобщо не зацепих какво се случва.Човек не може да разбере кога героя има flashback и кога е реалност.Нищо не се връзваше.Края на анимето, не ме очарова и не останах с чувства, които да запомня за дълго.Просто симнатия към героите и добри впечатления по някои неща.
8/10

Крайна оценка: 8/10 Не питайте защо и не ме изяждайте, че го оплюх леко.

Последната промяна е направена от Dark.Soul на Чет 18 Юни 2009, 16:33; мнението е било променяно общо 1 път
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Писане  Cocaine` Чет 18 Юни 2009, 16:27

Ъ, ъ, ъ малко се обърках с тази
Spoiler:

ако някой може само малко да ми го доизясни...
Дп 9 еп съм и ми хареса, само малко устите ми се струват нагоре, но това са подробности, Макото много ме радва <3 Auu~ Мисля, че в най-скоро време ще го изгледам :)
Cocaine`
Cocaine`
Глобален Модератор

Female
Character : You make my love all through the night. And you know, you make my love just feel so radical.

Писане  Ricchan ^^ Чет 18 Юни 2009, 16:29

Оо, ами... първо изгледай арката й, че ще ти наспойля ако ти я обясня. Самата аз не я помня много добре, но ще се опитам да ти обясня icon_lol Но първо я изгледай и auu~ Макото е супер icon_sad
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state

Писане  Cocaine` Пон 22 Юни 2009, 13:20

Леле, изгледах го. Изключително много ми хареса, но накрая тва за диадемата не го разбрах, нали уж и я даде пък кво се оказа... Те така де, няма да коментирам много, защото кирилицата ми не работи. Но ще се опитам да му намеря място в ТОП 5 :Д Ако някои може да ми каже от къде да си изтегля OST-A. Музиката много ми хареса ii като цяло 10/10 ^^
Cocaine`
Cocaine`
Глобален Модератор

Female

Писане  Katinkka Нед 03 Яну 2010, 12:12

Хаха.. това аниме наистина е хубаво.. в началото не смятах, че ще е добро, но реших да му дам панс :))
Супер е! Историйте за момичетата... <333 Нямам думи. Не очаквах почти нищо от това, което всъщност се случи.. имаше доста драма.. аз попринцип не си падам по такива, ама на това аниме историята му беше завлядяваща.. навих се да гледам и Air :D :D :D
За мееен любимка ми е тазиии дето викаше Ahaha~ /и от там ми стана навик и аз да викам така.. питайте Ицо :D /
Маи.. също ме кефи :] Абее героите като цяло бяха много добри.. майката на Наюки също много ме кефи с нейните бързи отговори :D :D
Дала съм му 10.. макар, че за мен това е малко прекалено, но все пак си е доста добро аниме ^^
Katinkka
Katinkka
Терорист

Female
Job/hobbies : Ren, Ren, Ren, Ren.
Брой мнения : 706
Дата на регистрация : 25.08.2009

Писане  Sponsored content

Sponsored content