Stephen King
2 posters
:: Интереси и свободно време :: Литература :: Автори
Страница 1 от 1
Stephen King
Born - September 21, 1947 (age 61); Portland, Maine, United States
Pen name - Richard Bachman, John Swithen
Occupation - Novelist, Short story writer, Screenwriter, Columnist, Actor, Producer, Director
Genres - Horror, Fantasy, Science fiction, Drama
Spouse(s) - Tabitha King
Children - Naomi Rachel King, Joe King, Owen King
Stephen Edwin King (born September 21, 1947) is an American author of contemporary horror, fantasy and science fiction.
Having sold an estimated 300–350 million copies of his books, King is best known for his work in horror fiction, in which he demonstrates a thorough knowledge of the genre's history. Many of his stories have been adapted for other media, including movies, television series and comic books. King has written a number of books using the pen name "Richard Bachman" and one short story where he was credited as "John Swithen". In 2003 he received The National Book Foundation's Medal for Distinguished Contribution to American Letters.
CriminaL Baby.- Ретард
-
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008
Re: Stephen King
O, Стивън Кинг ми е един от любимите автори. Когато бях малка /мисля във 2-ри клас/ ми попадна една книга от библиотеката на майка ми. И от тогава се зарибих по Кинг.. Чела съм доста от нещата му, но съм гледала малко филми по негови работи. Жалко, просто нямам време.
Между другото книгата, която ми попадна като малка се казва <Тялото (Есен над детството)> Адски много ми се иска да имам и останалите три книги от <Особени сезони>, обаче не ми достига бюджета, отделен за книги и трябва да си пестя повече джобните /невъзможно.. всичките ми пари отиват за дъвки, а останалата да си платя нета =D/
Между другото книгата, която ми попадна като малка се казва <Тялото (Есен над детството)> Адски много ми се иска да имам и останалите три книги от <Особени сезони>, обаче не ми достига бюджета, отделен за книги и трябва да си пестя повече джобните /невъзможно.. всичките ми пари отиват за дъвки, а останалата да си платя нета =D/
:: Интереси и свободно време :: Литература :: Автори
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите