Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

5 Centimeters per Second

+6
Façade
Ricchan ^^
c0lourblind-
- N a g i s a -
Shivers
Enery
10 posters

Go down

5 Centimeters per Second Empty 5 Centimeters per Second

Писане  Enery Вто 25 Ное 2008, 21:09

5 Centimeters per Second Byousoku5cm

5 Centimeters per Second ( Byōsoku Go Senchimētoru ) "a chain of short stories about their distance".

Chapter: 1
Ōkashō (Cherry Blossom Extract): Акари Шинохара се премества в начално училище, където не е добре възприемана. Такаки Тооно веднага се сприятелява с нея, заради сходните им съдби. Постепенно те се сближават много, например: когато стоят заедно вътре, заради алергиите си.
Заради еднаквите интереси и държание, бавно се влюбват един в друг.
При завършването на началното училище Акари се мести в градче на име Точиги, заради работата на родителите й. Двамата поддържат връзка чрез писма, но поради специалните чувства помежду им, те започват да се "разпадат" .
Когато Такаки разбира, че семейството му мисли да се мести в Кагошима, той решава, че е време да се види с Акара, защото когато замине, разстоянието между тях ще стане още по-голямо..
Денят в който Такаки тръгва, за срещата с Акара, заваля сняг, сякаш времето отвръща на чувствата и всичко, което се случва около него. Поради снежната буря влаковете се движат със закъснение. Такаки пристига със 2 (или 3 бяха) часа закъснение. Когато слиза от влака и тръгва към чакалнята вижда нея... Все още го чака.
И другото разберете сами =] ...

Chapter:2 Cosmonaut
Във втората част Такаки е в средното училище на Танегашима, където се намира "Tanegashima Space Center" .
Kанае Сумида е негова съученичка, която си пада по него, но няма достатъчно смелост да му признае чувствата си. Тя прекарвата всичкото време, което може със него, понякога чака дълго време, само за да може да се прибира с него. Всеки човек би усетил, че тя го харесва, но очевидно той бе сляп за нейните чувства, винаги витаейки някъде, изглеждайки толкова безгрижно, смятайки я само за добър приятел.
С времето тя забелязва, че той винаги витае някъде, мисли за бъдещето, някъде там в далечината.. Отчаяна, заради чувствата си, тя мисли, че той мисли за нещо, някой, далеч по-добър от нея.

Chapter:3 Byōsoku 5 Centimeter
Годината е 2008 и всички са тръгнали по свои собствени пътища.
Tакаки е компютърен програмист в Токио.
Акари се готви да се жени.
Канае също е продължила живота си.
Все още влюбен в Акари, Такаки я чака да предприеме ход и да завърже връзката им, за да забрави начина си на живот и да избяга от бившото му гадже, с което е бил 3 години.
Ровейки се из стари вещи, Акари намира писмо, което така и не е дала на Такаки. Изпитва носталгия към тези дни, към предишният й живот.
Почти пречупен Такаки, напуска работа и за първи път решава да вземе живота си в ръце.
Един ден, докато минава по жп линията, се разминава с жена. Спира се от другата страна и се обръща, с мисълта и надеждата това да е Акари. Човека от другата страна също се обръща, влакът разделя погледите им. Той изчаква влакът да премине, за да може да види жената на другия бряг, но когато влакът отминава, нея я няма.. Отишла си с надежата му..

-------------

Анимето е мноого добро. Арта е на страшно ниво и сигурно е единствения разчуствал ме толкова много.
Произведение на: Makoto Shinkai

В Арената го има, добро качество и с Бг субове.

П.С. Резюмето аз го писах, тъй че не ме убивайте много =]
Enery
Enery
Ретард

Female
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008

Върнете се в началото Go down

5 Centimeters per Second Empty Re: 5 Centimeters per Second

Писане  Shivers Вто 25 Ное 2008, 21:13

Едно от най-добрите анимета... арта е великолепен...
Но все пак как да очакваме лошо аниме на Shinkai Makoto ave
Shivers
Shivers
Ретард

Female
Брой мнения : 5063
Дата на регистрация : 22.02.2008

http://www.last.fm/user/iruqe

Писане  - N a g i s a - Вто 25 Ное 2008, 21:24

Както CrazZzy каза, артът на анимето е наистина невероятен. Историята също е много завладяваща, не е клиширина. Супер е анимето, но като се замисля всичките произведения на Shinkai Makoto са велики.
Едно от най-добрите анимета, грабна ме от раз, както и останалите му произведения. 368
- N a g i s a -
Терорист

Female
Брой мнения : 393
Дата на регистрация : 19.04.2008

Писане  c0lourblind- Вто 25 Ное 2008, 22:04

Графиката е.. смело мога да кажа, че дели първо място с още няколко.
Уникално просто.. Историята, честно да си кажа, че я схванах много.. някак не я усетих, но пък арта компенсира всичко! icon_smile
c0lourblind-
c0lourblind-
Администратор

Groups I'm in : 5 Centimeters per Second 8873675920a788425f138d487e548a78
Job/hobbies : nerd
Humor : аpathetic
Брой мнения : 2293
Дата на регистрация : 01.05.2008

http://www.pottermore.com/

Писане  Ricchan ^^ Сря 26 Ное 2008, 00:06

На това му казвам съвпадение, тъкмо вчера четох нещо за това аниме и че било хубаво drop Ще го сложа в списъка, заради арта, другото "ще разбера сама", че с тези чаптъри малко се обърках drop Ахааа, било филм :getr: Хаха, ок ще го погледна още тая вечер mmm

Edit: lol, машината ми не успя да го подкара филма smile Затва го гледах онлайн в YouTube... Ъм... не знам... има ми нещо... как да го кажа, поуката си е ясна, има вложена мисъл в цялата работа... Но... аз съм си аз... Колкото и да си пускам тъжни анимета, признати от всички, твърдо не проронвам и сълза, че и по-лошо: не се и натъжавам. Няма да ми се намери майстора... Има само едно аниме, което ме е разплаквало така, че да не спра да рева /без да броим 109 еп на Наруто. Това е стара история и фенгърлщина, която загърбих, въпреки, че пак стискам палци на сасуСаку, но тва мега отделно/ и не случайно ми е любимо. Е, някои са ме насълзявали, например последния еп на 2 сезон на Зерко... Но бурен плач, никъде другаде. Имам чувството, че съм от дърво. Трудно нещо ме пипа ... С две думи... изгорете ме на кладата ако щете, но дори не ме трогна -______- Отвратителна съм, хем ми се е случвало и пак дори не ме жегна sad Както и да е, да, артът си е прекрасен, тук вече няма спор icon_wink

Използвах случая да си сменя ранга -.- Сега се депресирах, в мене нищо човешко не остана -______- Sigh, да си гледам аз кървавите шоунени и да млъквам... А вие го гледайте филмчето... предполагам си заслужава, не съм компетентна в стила драма ...
Ricchan ^^
Ricchan ^^
Администратор

Other / Decline to state
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008

Писане  Shivers Сря 26 Ное 2008, 06:42

Aко става въпрос мен никое аниме не е успяло да ме трогне... още по малко да се разрева icon_lol
Shivers
Shivers
Ретард

Female
Брой мнения : 5063
Дата на регистрация : 22.02.2008

http://www.last.fm/user/iruqe

Писане  Façade Сря 26 Ное 2008, 12:35

Изглежда ми интересно,ама ще го видим довечера icon_lol

И бтв...единственото аниме,което все още може да ме накара да се разрева е Death Note...

Нао: Ем казвам го, защото по принцип преди на всичко ревях и така... Просто почвам да се притеснявам, че дори не ми тръпна веждата... никва емоция :getr: Дойде ми като гръм просто drop
Façade
Façade
Ретард

Female
Character : Insane, Pervy ,Yaoi Lover, Dreamer
Брой мнения : 4937
Дата на регистрация : 05.02.2008

Писане  ~|~Crazy_kid~|~ Чет 27 Ное 2008, 16:19

Йей пуснала си тематаа love

Обожавам го това аниме icon_smile
~|~Crazy_kid~|~
~|~Crazy_kid~|~
Модератор

Female
Job/hobbies : Doramas, Jpop, Kpop, Tpop, преводи ^^ MV/PV-та. тнт
Humor : ~|~ Винаги весело. С малки изключения xD ~|~
Брой мнения : 1716
Дата на регистрация : 19.03.2008

http://www.vbox7.com/user:onimase

Писане  xUnfeltxLovex Сря 24 Дек 2008, 12:28

Това е едно от аниметата,който не само ми харесват но имат и велика графика...хем,че попринцип аниметаа на Макото drop са с супер як арт това най-много ми хареса ^.^"
xUnfeltxLovex
xUnfeltxLovex

Female
Location : Maina Town xD & село София Състояние:dead Допълнително: .-.
Job/hobbies : >w< anime&jdramas
Humor : Boo
Брой мнения : 73
Дата на регистрация : 23.12.2008

http://kravu.minitokyo.net/

Писане  Isi-chan Пет 30 Яну 2009, 21:25

Днес го изгледах...велико е! Арта е просто невероятен, а историите бяха много...истински.^^
Isi-chan
Isi-chan

Female
Job/hobbies : Drawing ;P
Брой мнения : 90
Дата на регистрация : 20.06.2008

Писане  Megaphy Пет 20 Фев 2009, 05:24

Не беше зле.Историята малко калпава, но пък за това арта беше великолепен.Беше ми приятно да го гледам. ^^
Megaphy
Megaphy
Администратор

Female
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото