` Прочети .. за да ти се изправи косата .. `
+10
Apathy
CriminaL Baby.
Plug in,Baby~
Stranger Within
Enery
Megaphy
Tzeentch God of Chaos
Shinshoku
c0lourblind-
{Bloody.Rose}
14 posters
:: Архив :: Архив :: Интереси и свободно време
Страница 1 от 1
` Прочети .. за да ти се изправи косата .. `
Такам .. по моето съвсем обективно и непрафесионално мнение историиките не са страшни .. ноо .. от мен oа мине .. Надявам се да ви харесат ...
Ето я и първата ...
През 1992 г. Известният антрополог Дейвид Водъл и неговата експедиция изчезват в джунглата на Тайланд. Националната асоциация на американските антрополози изпратила учени, които трябвало да открият причината за смъртта на професора и неговите колеги. Спасителната акция била ръководена от други видни експерти- Пери Уинстън и Род Клайв, които имали дългогодишен опит в джунглите на Индокитай. Следвайки маршрута на изчезналата експедиция, спасителната група стигнала джунглите на Тайланд и мястото, където лагерували Дейвид и колегите му. Местните жители отказали да им бъдат водачи, защото този район бил известен със злите сили, които погубвали хората. Носила се мълва, че в дебрите на джунглата живее племе канибали, които имат магьоснически свойства. Американската експедиция трябвала да намери сама пътя към бивака на Водъл. В един от докладите му, малко преди да изчезне през 1992 г. Се споменавало за пещера, в която някакво диво племе с телепатични способности и канибалски нрави извършвало странни ритуали.
Уинстън и Клайв заедно с другите участници от втората експедиция решили да открият пещерата и непознатото племе. През първата нощ в мрака на джунглата, антрополозите не могли да мигнат от ужасяващи звуци, които се чували наблизо до палатките им. Сякаш безброй чукове удряли по метална плоскост. Ефектът от звука действал на нервите и всявал ужас в американската експедиция. В ранни зори учените побързали да напуснат злокобното място и случайно попаднали на пещерата, описана от Дейвид Водъл. Познали я по разпръснатата екипировка и разложените тела на колегите им. Виждало се, че антрополозите са умъртвени по жесток начин- на гърдите и на черепите им зеели дупки.
Още по-зловеща гледка се открила пред очите им, когато влезли в тъмната пещера. Подът и бил покрит със стотици скелети- едни били подпрени на стените, а други лежали на каменния под, някои били приковани за стените или висели от тавана. Всички мъртъвци имали дупки по гърдите и черепа. Ранната тропическа нощ принудила групата да разпъне палатките недалеч от злокобното сборище на мъртъвци. И отново в полунощ се чули същите смръзяващи кръвта звуци, но този път още по-близо. Нямало съмнение, че идвали от пещерата със скелетите. След безсънната нощ Уинстън и още няколко души от спасителната експедиция,въоръжена с автомати се отправила към лобното място на колегите си. Гледката в пещерата ги изумила- всички скелети били сменили положението си, сякаш някой през нощта ги е подредил отново в различни пози и на други места.
Уинстън и още един американец решили да пренощуват в това зловещо място, като пренебрегнали опасенията на останалите антрополози, че си имат работа с неизвестни човешки сили. Двамата смелчаци опънали палатка пред входа на пещерата, запасили се с кафе, заредили кинокамерите и взели пистолети с резервни пълнители, за да се бранят срещу нощните привидения. Другите се върнали в лагера и прекарали нощта заедно и със заредени автомати. Отново чули зловещият звук от удряне на чук, както и тракане на стотици кости- сякаш скелетите се движели. Никой не чул друг звук, но на сутринта намерили Уинстън и колегата му мъртви- на гърдите и на черепите им зеела същата дупка, както на скелетите в пещерата. Оцелелите побързали да избягат от злокобното място и да излязат от джунглата. Минавайки през пещерата, антрополозите видели скелет със засъхнала прясна кръв.
След случилото се през 1994г. Официалният доклад на експедицията в Тайланд все още не е достъпен за широката общественост. Известно е, че през 1999 г. Там е изпратена нова експедиция ..
Ето я и първата ...
През 1992 г. Известният антрополог Дейвид Водъл и неговата експедиция изчезват в джунглата на Тайланд. Националната асоциация на американските антрополози изпратила учени, които трябвало да открият причината за смъртта на професора и неговите колеги. Спасителната акция била ръководена от други видни експерти- Пери Уинстън и Род Клайв, които имали дългогодишен опит в джунглите на Индокитай. Следвайки маршрута на изчезналата експедиция, спасителната група стигнала джунглите на Тайланд и мястото, където лагерували Дейвид и колегите му. Местните жители отказали да им бъдат водачи, защото този район бил известен със злите сили, които погубвали хората. Носила се мълва, че в дебрите на джунглата живее племе канибали, които имат магьоснически свойства. Американската експедиция трябвала да намери сама пътя към бивака на Водъл. В един от докладите му, малко преди да изчезне през 1992 г. Се споменавало за пещера, в която някакво диво племе с телепатични способности и канибалски нрави извършвало странни ритуали.
Уинстън и Клайв заедно с другите участници от втората експедиция решили да открият пещерата и непознатото племе. През първата нощ в мрака на джунглата, антрополозите не могли да мигнат от ужасяващи звуци, които се чували наблизо до палатките им. Сякаш безброй чукове удряли по метална плоскост. Ефектът от звука действал на нервите и всявал ужас в американската експедиция. В ранни зори учените побързали да напуснат злокобното място и случайно попаднали на пещерата, описана от Дейвид Водъл. Познали я по разпръснатата екипировка и разложените тела на колегите им. Виждало се, че антрополозите са умъртвени по жесток начин- на гърдите и на черепите им зеели дупки.
Още по-зловеща гледка се открила пред очите им, когато влезли в тъмната пещера. Подът и бил покрит със стотици скелети- едни били подпрени на стените, а други лежали на каменния под, някои били приковани за стените или висели от тавана. Всички мъртъвци имали дупки по гърдите и черепа. Ранната тропическа нощ принудила групата да разпъне палатките недалеч от злокобното сборище на мъртъвци. И отново в полунощ се чули същите смръзяващи кръвта звуци, но този път още по-близо. Нямало съмнение, че идвали от пещерата със скелетите. След безсънната нощ Уинстън и още няколко души от спасителната експедиция,въоръжена с автомати се отправила към лобното място на колегите си. Гледката в пещерата ги изумила- всички скелети били сменили положението си, сякаш някой през нощта ги е подредил отново в различни пози и на други места.
Уинстън и още един американец решили да пренощуват в това зловещо място, като пренебрегнали опасенията на останалите антрополози, че си имат работа с неизвестни човешки сили. Двамата смелчаци опънали палатка пред входа на пещерата, запасили се с кафе, заредили кинокамерите и взели пистолети с резервни пълнители, за да се бранят срещу нощните привидения. Другите се върнали в лагера и прекарали нощта заедно и със заредени автомати. Отново чули зловещият звук от удряне на чук, както и тракане на стотици кости- сякаш скелетите се движели. Никой не чул друг звук, но на сутринта намерили Уинстън и колегата му мъртви- на гърдите и на черепите им зеела същата дупка, както на скелетите в пещерата. Оцелелите побързали да избягат от злокобното място и да излязат от джунглата. Минавайки през пещерата, антрополозите видели скелет със засъхнала прясна кръв.
След случилото се през 1994г. Официалният доклад на експедицията в Тайланд все още не е достъпен за широката общественост. Известно е, че през 1999 г. Там е изпратена нова експедиция ..
Re: ` Прочети .. за да ти се изправи косата .. `
Ква е тая глупост? Какво в същност се е случило? Нищо не разбрах Канибали, после кокаляци некви..
P.S> Заглавието на темата рулира.. само дето моята коса няма къде повече да се изправя.. и без това стърчи нагоре в един прекрасен гребен (използвах случая да се похваля )
P.S> Заглавието на темата рулира.. само дето моята коса няма къде повече да се изправя.. и без това стърчи нагоре в един прекрасен гребен (използвах случая да се похваля )
Мен пък ми стана интересно
Аз обичам такива работи...
Ми начи мислелят си че са канибали но по това което аз рабрах с разместването на скелетите е все едно скелетите са живи убийци (добре не живи ма по-умряли малко)
Аз обичам такива работи...
Ми начи мислелят си че са канибали но по това което аз рабрах с разместването на скелетите е все едно скелетите са живи убийци (добре не живи ма по-умряли малко)
Shinshoku- Ретард
-
Брой мнения : 4296
Дата на регистрация : 03.06.2008
пхахахахаха тва изобщо не е страшно ама не ем слушайте
наскоро минах през най-стращното нещо което съм виждал и вече практически нищо не ме плаши
наскоро минах през най-стращното нещо което съм виждал и вече практически нищо не ме плаши
Tzeentch God of Chaos- Терорист
-
Job/hobbies : Sorcery, Machiavellian scheming, Power craving and Subtle Manipulation
Брой мнения : 828
Дата на регистрация : 21.01.2008
Да бе едва ли е вярно.Само си измислят преживявания.Хич не беше страшно.
Megaphy- Администратор
-
Брой мнения : 2356
Дата на регистрация : 25.10.2008
По истински случай.
Едно семейство /мъж, жена и малкият им десет годишен син/ пътувало на дълъг път през ноща.
Изведнъж нещо на колата се повредило и останали на пътя... Бащата се сетил че преди стотина метра е подминал някаква голяма сграда, изглеждаща предимно запустяла, но решил да проверят все пак за телефон. Двамата с майката тръгнали, обаче казали на детето за по-сигурно да се заключи и скрие в колата, и в никакъв случай да не отваря... Минал час, когато изведнъж детето чуло някакво странно дращене по покрива на колата, умряло от страх реве и трепери сгушило се долу. Дращенето не спирало. Изведнъж се чули наближаващите сирени на полицията...
Наобиколили колата и един от полицаите на високоговорител казал на детето да излезе от колата без да се обръща назад, и да отиде при него. Детето излязло, но може би и от страх, решило да се обърне. Оказало се, че някакъв психопат драскал по покрива с главите на майка му и баща му.
А запустялата сграда била психиатрична болница.
Едно момиченце било в кома близо 3 месеца и накрая родителите решили да изключат поддържащия живота му апарат. Вечерта след погребението майката сънувала сън, в който дъщеря и плачела, изглеждала ужасно раздърпана и уплашена и и говорела : "Мамо, защо ме пратихте на такова тъмно и студено място, защо ме оставихте самичка, елате да ме вземете, страх ме е..." Майката не обърнала внимание на съня, било нормално да сънува обичната си дъщеря, която загубила толкова нелепо. На следващата вечер обаче сънят се повторил. Дъщерята плачела и молела да я приберат вкъщи, питала защо са я заровили жива и т.н. Сънят се повтарял всяка нощ и накрая майката придумала бащата да разровят гроба. Когато отворили ковчега пред тях се разкрила ужасна гледка. Момичето, погребано с най-хубавата си рокля, било свито в единия ъгъл, а не както го оставили спокойно лежащо по гръб, с разкъсана рокля, а по пръстите имала рани, ноктите били мръсни и изпочупени. По вътрешната страна на ковчега ясно личали дълбоките резки, оставено от ноктите и имало вдлъбнатини, сякаш от удари с юмрук. Момичето, неясно как събудило се след комата вече погребано, изпаднало в ужас от страха, тъмнината и недостига на кислород, се е борило да излезе от ковчега няколко часа, докато накрая се е задушило....Била погребана жива!
Едно семейство /мъж, жена и малкият им десет годишен син/ пътувало на дълъг път през ноща.
Изведнъж нещо на колата се повредило и останали на пътя... Бащата се сетил че преди стотина метра е подминал някаква голяма сграда, изглеждаща предимно запустяла, но решил да проверят все пак за телефон. Двамата с майката тръгнали, обаче казали на детето за по-сигурно да се заключи и скрие в колата, и в никакъв случай да не отваря... Минал час, когато изведнъж детето чуло някакво странно дращене по покрива на колата, умряло от страх реве и трепери сгушило се долу. Дращенето не спирало. Изведнъж се чули наближаващите сирени на полицията...
Наобиколили колата и един от полицаите на високоговорител казал на детето да излезе от колата без да се обръща назад, и да отиде при него. Детето излязло, но може би и от страх, решило да се обърне. Оказало се, че някакъв психопат драскал по покрива с главите на майка му и баща му.
А запустялата сграда била психиатрична болница.
Едно момиченце било в кома близо 3 месеца и накрая родителите решили да изключат поддържащия живота му апарат. Вечерта след погребението майката сънувала сън, в който дъщеря и плачела, изглеждала ужасно раздърпана и уплашена и и говорела : "Мамо, защо ме пратихте на такова тъмно и студено място, защо ме оставихте самичка, елате да ме вземете, страх ме е..." Майката не обърнала внимание на съня, било нормално да сънува обичната си дъщеря, която загубила толкова нелепо. На следващата вечер обаче сънят се повторил. Дъщерята плачела и молела да я приберат вкъщи, питала защо са я заровили жива и т.н. Сънят се повтарял всяка нощ и накрая майката придумала бащата да разровят гроба. Когато отворили ковчега пред тях се разкрила ужасна гледка. Момичето, погребано с най-хубавата си рокля, било свито в единия ъгъл, а не както го оставили спокойно лежащо по гръб, с разкъсана рокля, а по пръстите имала рани, ноктите били мръсни и изпочупени. По вътрешната страна на ковчега ясно личали дълбоките резки, оставено от ноктите и имало вдлъбнатини, сякаш от удари с юмрук. Момичето, неясно как събудило се след комата вече погребано, изпаднало в ужас от страха, тъмнината и недостига на кислород, се е борило да излезе от ковчега няколко часа, докато накрая се е задушило....Била погребана жива!
Аа.. тия двете ги знам
Enery- Ретард
-
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008
Глухите скали
Района на глухите скали се намира нейде след "Везир тепе" - сещате сте, като хванете от курорта нагоре - нагоре - нагоре - нагоре - нагоре...и по пътя за баташкият язовир.
Специфичното за района на глухите скали е разположението на скалите. Сещате се от името, че става дума за нещо, което не се чува...дам, сега ще обясня защо. Глухите скали се падат в дупка и тяхното разположение, ако си точно в средата между глухите скали лишава акустиката и все едно си попаднал в заешка дупка - и да крещиш - нищо не се чува. Не се чува нито идващият шум от други места, нито излизащият шум от глухите скали.
Та една млада ентусиазирана групичка пещерняци решили да заминат на екскурзион и да направят за 3-4 дни голям преход. Привечер стигнали вече при глухите скали и решили да не се мъчат повече, да спрат, да хапнат, да преспят и на сутринта (рано) да продължат. Не били някакви новаци, а опитни планинари. Запалили огън, хапнали и легнали. Били на няколко палатки, имали си фенери - а, бе...готови туристи. През нощта, завалял дъжд. Христо - водача на групата чул шум от коне, които всякаш са в галоп и решил да събуди останалата част от групичката. Събудил ги той и те чули същото. Конете сякаш идвали към тях и били десетки, оседлани сякаш от някой опитен ездач. Уплашили се как изобщо чуват това, тъй като се намират в "глухите скали" и не трябва да чуват нищо. Уплахата ги накарала да действат на принципа на щрауса, само дето се прибрали по палатките си и не смеели да мърдат. До 4 часа сутринта седели уплашени и слушали галопиращите коне. После отихнал шума. Излязли сутринта от палатките и какво да видят - по калта (нали е валяло дъжд все пак) имало следи от конски подкови - много конски подкови. Калните следи се виждали и по палатките. Лагерното огнище било разтурено, тенджерата с топла вода - на земята....
И тази история не може да се потвърди, че е достоверно, но и до ден днешен от 3-те туристически дружества, ни едно не иска да отиде при "глухите скали" за нощувка...
Района на глухите скали се намира нейде след "Везир тепе" - сещате сте, като хванете от курорта нагоре - нагоре - нагоре - нагоре - нагоре...и по пътя за баташкият язовир.
Специфичното за района на глухите скали е разположението на скалите. Сещате се от името, че става дума за нещо, което не се чува...дам, сега ще обясня защо. Глухите скали се падат в дупка и тяхното разположение, ако си точно в средата между глухите скали лишава акустиката и все едно си попаднал в заешка дупка - и да крещиш - нищо не се чува. Не се чува нито идващият шум от други места, нито излизащият шум от глухите скали.
Та една млада ентусиазирана групичка пещерняци решили да заминат на екскурзион и да направят за 3-4 дни голям преход. Привечер стигнали вече при глухите скали и решили да не се мъчат повече, да спрат, да хапнат, да преспят и на сутринта (рано) да продължат. Не били някакви новаци, а опитни планинари. Запалили огън, хапнали и легнали. Били на няколко палатки, имали си фенери - а, бе...готови туристи. През нощта, завалял дъжд. Христо - водача на групата чул шум от коне, които всякаш са в галоп и решил да събуди останалата част от групичката. Събудил ги той и те чули същото. Конете сякаш идвали към тях и били десетки, оседлани сякаш от някой опитен ездач. Уплашили се как изобщо чуват това, тъй като се намират в "глухите скали" и не трябва да чуват нищо. Уплахата ги накарала да действат на принципа на щрауса, само дето се прибрали по палатките си и не смеели да мърдат. До 4 часа сутринта седели уплашени и слушали галопиращите коне. После отихнал шума. Излязли сутринта от палатките и какво да видят - по калта (нали е валяло дъжд все пак) имало следи от конски подкови - много конски подкови. Калните следи се виждали и по палатките. Лагерното огнище било разтурено, тенджерата с топла вода - на земята....
И тази история не може да се потвърди, че е достоверно, но и до ден днешен от 3-те туристически дружества, ни едно не иска да отиде при "глухите скали" за нощувка...
Уоу.. аре да ходим
Enery- Ретард
-
Humor : bullshit much, huh?
Брой мнения : 3080
Дата на регистрация : 27.02.2008
xX_Punky_Xx написа:Уоу.. аре да ходим
хайде :icon_bigrin:
Plug in,Baby~- Терорист
-
Брой мнения : 507
Дата на регистрация : 09.11.2008
banpaia_hime написа:Ryuugu Rena ~ написа:banpaia_hime написа:xX_Punky_Xx написа:Уоу.. аре да ходим
хайде :icon_bigrin:
И аз ще дойда Айде и към психиатричната болница
Aаа там с докторите сме много добри приятели xD
Предлагам да пренесем дискусията в спам темата. хД
На мен само 2рото и 3тото ми се сториха страшни
CriminaL Baby.- Ретард
-
Брой мнения : 3397
Дата на регистрация : 14.04.2008
Леле ... тва с психиатричната болница ...как ше е вярно уе :С
Apathy- Терорист
-
Брой мнения : 818
Дата на регистрация : 16.06.2008
Легендата за Призрачния Ездач
Кой е призрачният ездач.Всички сме гледали този филм но знаете ли че той наистина съществува.Историята започва с това как настоящият Призрачен Ездач е намерил договор за хиляда грешни души.Трябвало е да го предаде на дявола.Но той разбрал че е прекалено могъщ за да попадне в тези ръце.И направил нещо което никой друг не би опитвал......Надхитрил самият дявол.Преобразил се и избягал.Оттогава дяволът търси някой който да му вземе този свитък.Хора са описвали призрачния ездач така-Имал е глава-череп от която са излизали пламъци.Ръцете му-костеливи и без кожа също са били в огън.Яздел е черен кон от чийто ноздри пръхтели пламъци.Копитата му били окъпани в огън.Дяволът е скитал по Земята много дълго време.И намерил този който му трябва.Джони Блейд.Млад каскадьор с мотори.Прескачал е коли,огнени обръчи,и дори хеликоптери.Дяволът го е подмамил като му е казал че ще излекува баща му от рака на белите дробове.Но след инцидент причинен от него баща му умира.Тогава дяволът се възползва от това и измуква душата му.Джони не знае какво е обич,приятели,любов.И така Джони успява да вземе свитъка но има една пречка-Синът на дявола.Ако иска приятелката му да остане жива трябва да му даде свитъка.Той му го дава и душите влизат в синчето.Но Джони не е свършил до тук.Той използва Наказателния Взор.Това е най-мощното му оръжие.Веднъж ако го погледнеш в очите всичко лошо което си направил се обръща върху теб.Усещаш болката на тези които си наранил.И така Джони убива дявола и синът му като се отказва от от дарбата да се преобразява ..
Прераждане ...
Научните трудове на проф. Ян Стивънсън поразяват читателите не по-малко от фантастичните романи. В тях можеш да намериш потресаващи истории. Сега авторът, издал някога първата си книга “Двайсет случая на предполагаема реинкарнация” е събрал повече от 2600 официално регистрирани случая на “опит от предишен живот”.
Според проф. Стивънсън големи бенки или уродства се намират там, където е била нанесена смъртоносна рана в предишен живот. Вниманието му било привлечено от много редкия вроден дефект на момче в Индия. Вместо пръсти на дясната ръка то имало само къси израстъци. Оказало се, че в предишния живот пръстите му били отрязани от ножа на силажорезачка. Друг случай, който открил отново в индийските архиви бил, че момче в предишния си живот било убито от съчми и на гърдите си носело пигментни петна точно там, където била раната. На гърба на млада жена имало три продълговати родилни петна. Още като дете “в другия си живот” й били нанесени три смъртоносни удара с брадва. Много поразителни са изследванията му за случаите на така наречените пресни следи. Става дума за родилни петна или вродени дефекти по кожата, открити у хора, които в предишния си живот са били убити от изстрел от огнестрелно оръжие или прободни рани. Х. Плейфер в книгата си “Летящата крава” описва подобен случай. В бразилския институт за психобиофизически изследвания се изучавали редки феномени. Тина, която се родила в Бразилия и работела като юрист в родния си град Арараквара(на 300 км от Сао Паоло), е единствена по рода си. Вече възрастна жена, тя подробно си спомня предишния си живот като дете във Франция. Тогавашното й име било Алекс, по баща Жан Мари. Майка й се казвала Ангала. Спомняла си пътуванията до Харвард и още много други епизоди. През Втората световна война френското момиче било застреляно в дома си от немски войници право в сърцето. Сегашната бразилка имала две родилни петна. Едното, от където е влязъл куршумът в гърдите й, и другото там, откъдето е излязъл. Не са малко поразителни и другите случаи. Петгодишния Торан Присада от индийското село Вадж изведнъж започнал да разказва, че се казва Суреш Варма, че има жена на име Ума, че бил собственик на магазин за радиочасти в Агра и като малък родителите го наричали Титу. Разказвал още, че в родната му къща в Агра го пленили двама злодеи и го застреляли в главата. В Агра изследователите открили, че някой си Суреш Варма е бил убит. Оказало се, че Титу познавал всички роднини на убития, включително и вдовицата му, като казал, че това е жена му Ума. Познал автомобила си и отлично се ориентирал в къщата на Варма. Много интересно, че учените открили странен вроден белег на дясното слепоочие на момчето. Когато се запознали с протокола от ексхумацията на тялото на Варма, се установило, че куршумът бил влязъл в главата на убития и излязъл над дясното ухо. На това място бил и белегът на момчето. Доктор Стивънсън имал огромна колекция от такива спомени за предишно “аз” на живи сега хора. От 210 случая с вродени дефекти на кожата и родилни петна, причинени от травми и рани от предишен живот, 18 са потвърдени и съвпадат с вида на смъртоносното раняване в предишния живот, като 9 от тях са от куршум. Личат калибърът му и мястото, от където е влязъл и излязъл, като белегът е по-голям и има разкъсвания. Съвпадат точно с балистичната експертиза, като входното отверстие е по-малко от изходящото, което се отличава с разкъсна рана. Има ли вероятност това разположение на белезите да е случайно? Д-р Стивънсън отговаря, че това е 1 на 25800 случая. Потвърждава се и от съвпадението на резултатите от медицинските и полицейските данни и свидетелските показания на очевидци с измерванията и фотографиите на отпечатъците “от Миналото”.
Сега много остро се обсъжда идеята за реинкарнация, за това, че безплътната душа може в определен момент да се всели където си поиска, или да се пресели във вече съществуващ организъм. Това твърдение се подкрепя от православната църква от 543 година, но не се признава от исляма и от мнозинство от другите религии. Струва си обаче да се замислим. Защо? Преди всичко ще можем да разберем добре себе си и децата си. Свикнали сме да мислим, че възрастните са прекалено мъдри, а децата- наивни. Не трябва да забравяме, дори да е парадокс, че детето може да се окаже много векове по-възрастно от родителите си, че може да е творение не само на собствените си родители, а и на Световния разум, че с него на бял свят излизат опитът и мъдростта на цели столетия. Има и друга причина, според която реинкарнацията има право на живот. Тя надделява над смъртта. По друг начин започваме да виждаме себе си и света. Всяко ново въплъщение ни дава нов шанс всичко да стане по-добро, да се поправи, да се свърши. Съществуването ни придобива по-дълбок, философски смисъл, който би могъл да ни помогне да се избавим от страха от смъртта, който непрекъснато трови живота ни.
Истории с духове ...
Най-страшният дух убиец от всички времена е чудовището от “Бръкли Скуеър” № 50, който вилнее още от 19в. Никой не може да го опише точно, защото хората, преживели злокобната си среща с него, дават доста неясни обяснения за него.
Една от първите му жертви е сър Робърт Уарбойс. Приятелите му предложили да прекара една нощ в прословутата къща и той приел поканата със смях. Собственикът настоявал да вземе предпазни мерки- сър Робърт да си вземе пушката или ако не успее да я употреби, трябвало само да дръпне шнура на звънеца за долния етаж.
През нощта точно в полунощ се разнесли силни позвънявания. Докато тичали нагоре, чули изстрели. Но когато влезли в стаята, Робърт бил вече мъртъв. Неговите изцъкнали очи и изражението на лицето му ясно говорели за преживян ужас.
Няколко години по-късно двама моряци минавали по “Бръкли Скуеър” и видели табелката с надпис “продава се”. Двамата приятели Блъндън и Мартин не знаели каква зловеща тайна крие тази къща. Решили, че това е удобен момент да пренощуват безплатно. Обиколили запустелите стаи, докато намерили една на горния етаж. Мартин заспал веднега, но Блъндън бил доста нервен. Точно в полунощ той чул провлачени стъпки, които идвали откъм коридора и се насочвали към тяхната врата. Събудил приятеля си и те видели бавно да се отваря вратата и в рамката й някаква масивна и призрачна фигура. Призракът се навел над Блъндън и го сграбчил. Мартин в ужас и подкосени крака все пак могъл да избяга, за да потърси помощ. Останал без дъх, той успял да разкаже случката на един полицай и двамата хукнали към къщата, но когато стигнали, вече било твърде късно. Смазаното тяло на Блъндън лежало на стълбището до избата със счупен врат, а лицето му било изкривено в ужасна гримаса.
Убийствата на “Бръкли Скуеър” продължили и до наши дни, а един от оцелелите след срещата си с призрака, Самюел Литълтън описал най-страшната нощ в живота си. Романтик по природа, ловец и човек, който години наред е слушал потресаващите истории за призрака убиец, той решил да подложи на изпитание смелостта си. Взел и двете си пушки, едната напълнил със съчми, а другата с дребни монети с по 6 пени- според вярванията- магическо средство за предпазване от лоши духове. През нощта той видял да влиза огромният дух, но този път направо през стената и изстрелял сребърните монети срещу призрака, който го нападнал. По всяка вероятност магическото средство подействало и призракът се изпарил. Литълтън описал срещата си с убиеца от другия свят в книгата “Въпроси и предложения” през 1989г. Според него няма никакво съмнение, че тази стара къща по свръхестествен начин носи смърт и че е обитавана от призрака на лорд Емпсиъкт, живял в началото на миналия век и убит по особено жесток начин, витае и търси отмъщение.
От този случай духът е оставил смъртоносните си бдения и днес № 50 на “Бръкли Скуеър” е само една книжарница.
Д-р Уеар Мичъл от Филаделфия, един от известните неврохирурзи в наши дни, преживял през 1976г. следното: Бил задрямал след тежък ден, когато му съобщили за едно момиче, което го молело да го придружи при болната му майка. Девойката била слаба, загърбена със старинен шал, въпреки дъждовното, но топло време. Докторът придружил момичето и установил, че болната жена страда от възпаление на белите дробове. Предписал лекарства и поръчал дъщеря й да ги занесе час по-скоро. Жената го изгледала изненадано “Дъщерями е мъртва от пет години”- казала тя. От девойката нямало следа, а старинният шал висял на скрина абсолютно сух.
През 1987г. Член на британското консулство в Париж бил на гости на свои приятели в Ирландия. Една нощ се събудил и видял ясно на стената нещо като жива картина: фигура на момче с грозно и сиво лице мъкне ковчег по някаква поляна. След секунда видението изчезнало. Домакинът изслушал среднощната история на госта си и бил доста объркан. С време чиновникът от консулството забравил случилото се, но много скоро изживял потресаващо чувство за вина. Той присъствал на дипломатически прием в Париж. Тръгнал към асансьора и бил поразен от лицето на пиколото- грозно и сиво. Отдръпнал се и тръгнал по стълбите. Когато асансьорът стигнал до петия етаж, станала авария и той полетял надолу. Намиращите се в него мъж и жена загинали. След като разказал за срещата си с пиколото от своя сън се оказало, че такъв човек не работи в хотела.
Дали призракът е искал да го убие или видението е било предупреждение? Две години по-късно чиновникът от посолството загинал при пътна катастрофа.....
Има още няколко подобни ..
Ех значи , незнам дали тук му е мястото , ама от сума време гледам horror-и и такива ,и чета уж страшни истории ама уви от година насам нещо не ми влиаят та..Някой да ми предложи някав ужасен зверски филм с супер много creepy stuff ? Благодаря предварително.
Боби: Емз не му е тук мястото ..
Както и да е .. значи аз съм почти в същото положение ..
За мен страшен филм няма ..
Поне мен лично филми не ме плашат ..
а и повечето уж `страшни филми` .. са много зле направени ..
като от аматьори .. за историите важи същото ..
емз потърси в някои саит,като например замунда или арена ..
можеш да намериш нещо което да те `изплаши` ..
и да ит е по вкуса
и да ит е по вкуса
Elunebepraised написа:Ех значи , незнам дали тук му е мястото , ама от сума време гледам horror-и и такива ,и чета уж страшни истории ама уви от година насам нещо не ми влиаят та..Някой да ми предложи някав ужасен зверски филм с супер много creepy stuff ? Благодаря предварително.
и да ит е по вкуса
Препоръчвам да гледате гняв 1 и гняв 2.Има ги в замунда.Сори за спама
Plug in,Baby~- Терорист
-
Брой мнения : 507
Дата на регистрация : 09.11.2008
аз лично вярвам в паранормални явления духове и тем подобни, ама това не означава че се плаша от подобни истории
а пък за филм на ужасите абе знам два три ама те не са кои знае колко страшни и едва ли ще те уплашат и се пак да ги кажа
Rose Red
One Missed Call
а пък за филм на ужасите абе знам два три ама те не са кои знае колко страшни и едва ли ще те уплашат и се пак да ги кажа
Rose Red
One Missed Call
megami_shin-
Брой мнения : 25
Дата на регистрация : 16.12.2008
Айде направете си темичка в подходящия раздел и там си препоръчвайте филми... Че като знам... ей сега целия форум ще се изсипе да спами тук, просто "така" да се изкаже по въпроса, въпреки че вече бе отговорено два пъти.
Ricchan ^^- Администратор
-
Character : Distorted consciousness
Брой мнения : 5806
Дата на регистрация : 04.03.2008
:: Архив :: Архив :: Интереси и свободно време
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите